...

Distributorius/oficialus atstovas?

Žinių bazė

2014.04.08

Sveiki,
Labai norėčiau išpopuliarinti vieną produktą visoje Lietuvoje dėl kurio užsienyje žmonės eina iš proto. Koks produktas neatskleisiu, tačiau radau įmonę Italijoje, kuri galėtų man tiekti šį gaminį už labai gerą kainą.
Kaip man geriausiai būtų save įsiforminti (ar pakaktų individualios veiklos, ar reiktų steigti įmonę ir tapti distributoriumi, ar prašyti, kad užsienio įmonė mane įteisintų kaip oficialų atstovą), kad galėčiau oficialiai platinti/pristatinėti šį produktą?
Dėkoju už atsakymą, Laura

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Publikavimo data: 2020-01-03 11:03

Esant mažam veiklos mastui, rekomenduoju įregistruoti individualiąją veiklą, individualiąją įmonę ar mažąją bendriją. Individualiosios įmonės savininkai ir individualiąją veiklą vykdantys...

Publikavimo data: 2020-01-03 11:03

Esant mažam veiklos mastui, rekomenduoju įregistruoti individualiąją veiklą, individualiąją įmonę ar mažąją bendriją. Individualiosios įmonės savininkai ir individualiąją veiklą vykdantys asmenys yra atsakingi asmeniškai savo turtu už vykdant veiklą atsiradusias prievoles. Mažoji bendrija yra ribotos civilinės atsakomybės juridinis asmuo (savininkas/narys už įmonės prievoles savo asmeniniu turtu neatsako). Jeigu planuojama didesnio masto veikla, rekomenduoju įsteigti uždarąją akcinę bendrovę. Siekiant tapti produkto platintoju Lietuvoje, rekomenduoju sudaryti tarpininkavimo (platinimo) sutartį su tiekėju (Italijos įmone). Jeigu šiai sutarčiai bus taikoma Lietuvos teisė, jos šalimis gali būti tik verslininkai, todėl iki sutarties sudarymo reikia įteisinti savo veiklą. Tam, kad būtumėte vienintelis tarpininkas Lietuvoje, reikėtų sudaryti išimtinio tarpininkavimo s sutartį. Ja tiekėjas įsipareigotų parduoti sutartyje nurodytas prekes tik vienam tarpininkui konkrečioje tarpininkui išimtinai priskirtoje teritorijoje arba pirkėjų grupei. Kita vertus, yra galimybė sudaryti pasirinktinės distribucijos sutartį, kuria turėsite atitikti tik esminius tiekėjo keliamus reikalavimus. Tokiu atveju kiti ūkio subjektai taip pat turės galimybę sudaryti analogiškas sutartis su tiekėju.

Ekspertai

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.