...

Prekių iš Turkijos perpardavimas Lietuvoje

Žinių bazė

2016.07.27

Kokia yra tvarka, norint perparduoti iš Turkijos nupirktas prekes (pirktas gamyklose) Lietuvoje? Perkamos prekės būtų tekstilės gaminiai, kurie yra paženklinti prekių ženklais, saugomais autorių teisių (Tommy Hilfiger, Ralph Lauren ir pan.) tačiau tai nėra orginalios gamintojų prekės.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2016-07-27 10:23

Pateiktas aprašymas kelia abejonių dėl žinomų prekių ženklų naudojimo teisėtumo. Pirma turėtumėte išsiaiškinti ir įsitikinti, kad Turkijos gamykla turi teisę...

Publikavimo data: 2016-07-27 10:23

Pateiktas aprašymas kelia abejonių dėl žinomų prekių ženklų naudojimo teisėtumo. Pirma turėtumėte išsiaiškinti ir įsitikinti, kad Turkijos gamykla turi teisę gaminti šias prekes, t.y. turi reikiamus prekių ženklų savininkų leidimus. Vien tai, kad jas ketinate pirkti iš gamyklos, nepatvirtina šių prekių legalumo.

Norėčiau priminti, kad už prekių klastočių laikymą ar gabenimą taikoma administracinė, o už platinimą – baudžiamoji atsakomybė.

Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.