...

Produkcijos ir prekės ženklo kūrimas

Žinių bazė

2016.10.30

Esu studentė valstybės finansuojamoje vietoje, laisvalaikiu užsiimu siuvimu, noriu pardavinėti savo darbus internete ir sukurti savo prekės ženklą. Viskas sukurta pačios, jokių pašalinių įmonių idėjų. Kolkas dirbčiau viena. Produkcija būtų užsakoma pagal kliento poreikius. Kokių reiktų dokumentų/pažymėjimų ilgalaikei perspektyvai (pvz.: iškilus būtinybei oficialiai įdarbinti žmones)? Kaip įteisinti veiklą ir koki mokesčiai lauktų? Kur kreiptis, jog darbai ir prekinis ženklas taptų oficialiai saugomi autorinių teisių?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2016-10-30 20:05

Dėl veiklos formos Turėtumėte pasirinkti veiklos formą: individuali veikla ar juridinio asmens (mažosios bendrijos, uždarosios akcinės bendrovės, individualios įmonės ar...

Publikavimo data: 2016-10-30 20:05

Dėl veiklos formos

Turėtumėte pasirinkti veiklos formą: individuali veikla ar juridinio asmens (mažosios bendrijos, uždarosios akcinės bendrovės, individualios įmonės ar pan.) steigimas. Veiklos formą reikėtų pasirinkti įvertinus ateities planus, numatomas apyvartas ir kt. Šiame atsakyme trumpai viską aptarti būtų neįmanoma. Tačiau internete apie tai galima rasti nemažai informacijos. Rekomenduočiau VšĮ Versli Lietuva svetainę.

Dėl intelektinės nuosavybės apsaugos

Jūsų kurti originalūs gaminiai ar atskiros jų detalės būtų saugomi autorių teisių. Tam nereikalinga jokia registracija. Autorių teisių apsauga galioja nuo pat originalaus kūrinio sukūrimo momento.
Jeigu norėtumėte gaminius ženklinti prekių ženklu, reikėtų įsiregistruoti prekių ženklą, prieš tai atlikus namų darbus.
Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.