...

Atvirukų verslas

Žinių bazė

2016.11.23

Kartu su kolege norime pardavinėti savo kurtus atvirukus. Kokiu būdu geriausia būtų tai įteisinti? Didelio pelno pradžioje nesitikime. Taip pat, ant atvirukų pastebime barkodus ir autorių teisių ženklus. Ar tai yra būtina, jei norime bendradarbiauti pvz., su knygynais ar mažomis krautuvėlėmis. Ar galima išsiversti ir be barkodo?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2016-11-23 14:26

Dėl veiklos formos Bendrą veiklą galima vykdyti įsteigus juridinį asmenį arba nesteigiant juridinio asmens, sudarius sutartį (pvz., bendradarbiavimo, bendraautorystės, jungtinės...

Publikavimo data: 2016-11-23 14:26

Dėl veiklos formos

Bendrą veiklą galima vykdyti įsteigus juridinį asmenį arba nesteigiant juridinio asmens, sudarius sutartį (pvz., bendradarbiavimo, bendraautorystės, jungtinės veiklos). Jūsų aprašytos kūrybinės veiklos pradžioje nerekomenduočiau skubėti steigti juridinio asmens, galite bendradarbiauti kaip dvi autorės. Svarbu, kad susitartumėte dėl bendradarbiavimo ir bendraautorystės sąlygų, aptartumėte pareigų ir atsakomybės pasiskirstymą, teises į gautą atlyginimą, ir šiuos susitarimus tinkamai įformintumėte.

Dėl prekių ženklinimo

Teisės aktai nenumato pareigos naudoti brūkšninius kodus (barkodus). Tačiau brūkšninių kodų gali reikalauti prekybininkai, su kuriais ruošiatės bendradarbiauti. Todėl rekomenduočiau aptarti su jais šį klausimą.
Pareigos naudoti autorių teisių apsaugos ženklą © taip pat nėra. Jį galite naudoti, siekdamos parodyti visuomenei, kad esate kūrinio autorės, ir taip labiau apsaugoti savo teises.
Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.