...

Alkoholio licencija barui ant ratų

Žinių bazė

2017.07.25

Norėčiau pasiteirauti, ar egzistuoja galimybė turėti alkoholio licencija barui, kuris neturi pastovios vietos (ant ratų). Ko reiktų norint pardavinėti alkoholinius/nealkoholinius kokteilius ar sultis vasaros metu kurio nors miesto aikštėje? Renginiuose? Ar licencija turėtų apribojimą alkoholio tūriui (ABV).

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2017-07-25 05:25

Mažmenine prekyba alkoholiu leidžiama verstis tik turint licenciją verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais. Licencijos yra išduodamos tik įmonės teisinį statusą...

Publikavimo data: 2017-07-25 05:25

Mažmenine prekyba alkoholiu leidžiama verstis tik turint licenciją verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais. Licencijos yra išduodamos tik įmonės teisinį statusą turintiems ūkio subjektams, kurie jau yra gavę Teritorinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – Tarnyba) išduotą Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (toliau – pažymėjimas). Alkoholio licencijas ir jų dublikatus išduoda, papildo, rekvizitus patikslina atitinkamos savivaldybės.
Prekybos alkoholiniais gėrimais vieta laikomos parduotuvių, paviljonų, restoranų, kavinių, barų, bufetų, kitos mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietų patalpos, automobilinės parduotuvės, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami vartotojui, taip pat viešbučių kambarių minibarai.

Kai koncertų, cirko, sporto, diskotekų ir kitų masinių renginių (vykstančių patalpose), teatro spektaklių, kino ir videofilmų demonstravimo vietose alkoholiniai gėrimai parduodami ne prekybai skirtose atskirose patalpose, prekybos alkoholiniais gėrimais vieta laikoma prekybai skirta patalpų dalis, kurioje leidžiama parduoti ir vartoti alkoholinius gėrimus. Aptarnaujant pirkėjus lauko sąlygomis, prekybos alkoholiniais gėrimais vieta laikoma alkoholinių gėrimų pardavimo vieta ir alkoholiniams gėrimams vartoti įrengtos vietos (stalai, pavėsinės, kiti įrenginiai).

Prekiauti alkoholiu iš nestacionarių viešojo maitinimo vietų – vasaros metu galima tik turint sezoninę arba vienkartinę licenciją. Sezoninė licencija yra išduodama tik poilsio ir turizmo zonose, kurortuose tų sezonų laikotarpiui, gėrimų stiprumas gali būti iki 22 proc. Vienkartinės licencijos išduodamos prekiauti parodose, mugėse, masiniuose renginiuose pilstomu alumi, jo mišiniais su nealkoholiniais gėrimais ir natūralios fermentacijos sidru iki 7,5 proc. stiprumo. Taip pat svarbu paminėti, kad vienkartinės licencijos išduodamos tik pastovią ar sezoninę licenciją turinčioms įmonėms.

Kitokia nestacionari, išvežiojamoji alkoholio prekyba, išskyrus automobiliuose-parduotuvėse, kurios aptarnauja kaimo gyventojus savivaldybių tarybų nustatyta tvarka, yra draudžiama.

Jei norite užsiimti tik nealkoholinių gėrimų, kokteilių prekyba, tokiu atveju, užtenka turėti Tarnybos išduotą pažymėjimą. Jei planuojate prekiauti viešosiose vietose, reikėtų gauti konkrečios savivaldybės išduodamą leidimą prekybai ir paslaugų teikimui viešosiose vietose.

Ekspertai

Živilė Baušienė

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.