...

Nereceptinių vaistų perpardavinėjimas Lietuvoje

Žinių bazė

2017.11.12

Ar galima perpardavinėti nereceptinius vaistus pvz: Aspirin ir t.t pirktus iš Amazon. Dirbant tik pagal invididualios veiklos pažymą, Lietuvoje?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2017-11-12 18:39

Lietuvoje prekyba vaistais ir maisto papildais yra reglamentuojama. Norint prekiauti vaistiniais preparatais, nepriklausomai nuo to, ar tai receptinis vaistas ar...

Publikavimo data: 2017-11-12 18:39

Lietuvoje prekyba vaistais ir maisto papildais yra reglamentuojama. Norint prekiauti vaistiniais preparatais, nepriklausomai nuo to, ar tai receptinis vaistas ar nereceptinis, privaloma turėti vaistinės veiklos licenciją, kurią išduoda Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT). Licencijos yra išduodamos tik juridiniams asmenims, taigi su Individualios veiklos pažyma negalima teikti paraiškos šiai licencijai gauti. Plačiau apie šią licenciją ir reikiamus dokumentus jai gauti Jūs rasite VšĮ „Versli Lietuva“ tinklapyje: http://leidimai.verslilietuva.lt/lt/leidimai/vaistines-veiklos-licencija/160312/.

Prekybai maisto papildais pakanka turėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) išduotą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kuris išduodamas ir Individualią veiklą pagal pažymą vykdantiems asmenims.

Norint pradėti prekiauti maisto papildais, reikia kreiptis į VMVT teritorinį padalinį dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo arba maisto tvarkymo subjekto registravimo. Nusprendus prekiauti maisto papildais, apie juos reikia pranešti (notifikuoti) VMVT. Draudžiama Lietuvos rinkai tiekti nenotifikuotus maisto papildus, t. y. neįtrauktus į Maisto papildų sąrašą.

Prekiaujant maisto papildais internetu ir jų nesandėliuojant, reikia registruotis VMVT teritoriniame padalinyje. Maisto tvarkymo subjekto registravimas – teritorinės VMVT suteikiama teisė užsiimti maisto tvarkymu, kuri patvirtinama suteikiant atpažinimo numerį.

Jeigu užsiimsite internetine prekyba papildais ir juos sandėliuosite, reikia turėti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kurį išduoda VMVT teritorinis padalinys, kurio teritorijoje vykdysite veiklą. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimas – teritorinės VMVT suteikiama teisė užsiimti maisto tvarkymu, kuri patvirtinama išduodant dokumentą – Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą.

Ekspertai

Neringa Trinskienė

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.