...

Ar galima Lietuvoje prekiauti tam tikro prekės ženklo daiktais, nors jau yra oficialus atstovas?

Žinių bazė

2018.02.12

Ar legalu Lietuvoje prekiauti tam tikro prekės ženklo originaliais produktais, įsigytais iš ES didmenininko, nors Lietuvoje yra oficialus to prekės ženklo atstovas?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2018-02-12 17:39

Jeigu prekes įsigyjate iš ES didmenininko, kuriam prekės ženklo savininkas yra suteikęs teisę šiomis prekėmis prekiauti ES, įskaitant Lietuvą, tai...

Publikavimo data: 2018-02-12 17:39

Jeigu prekes įsigyjate iš ES didmenininko, kuriam prekės ženklo savininkas yra suteikęs teisę šiomis prekėmis prekiauti ES, įskaitant Lietuvą, tai būtų legalu.
Jeigu prekės ženklo savininkas būtų suteikęs oficialiam ženklo atstovui Lietuvoje išimtines teises, ribojimai prekiauti prekėmis Lietuvoje būtų taikomi ES didmenininkui, iš kurio jūs perkate prekes, ir jis neturėtų teisės jums parduoti prekių. Taip pat atkreipčiau dėmesį į tai, kad dažnais atvejais sutartis, suteikianti išimtines teises prekiauti prekėmis, būtų prieštaraujanti ES teisei.
Rekomenduočiau šiuos klausimus aiškiai aptarti su didmenininku ir atitinkamas nuostatas įtraukti į rašytinę sutartį su juo.

Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.