...

Ar galiu prekiauti kosmetika, kurią pirkau kitoje ES šalyje?

Žinių bazė

2018.07.29

Sveiki. Norėjau pasiteirauti, ar būtų legalu pirkti iš užsienio (Europos šalies) kosmetikos, kuria prekiaujama daugelyje Europos šalių ir ją perpardavinėti Lietuvoje, jei:
1. Lietuvoje yra tokio prekinio ženklo oficiali el. parduotuvė.
2. Šalis, iš kurios būtų perkama, nesiunčia produkto už jos ribų, tačiau pasinaudojęs tarpininkais ją parsisiunčiu į Lietuvą.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Diana Grapskytė

Verslo planavimo, finansinio verslo planavimo konsultantė, mentorė / MB "Pradėk verslą paprastai"

Publikavimo data: 2018-07-29 23:11

Įsigijus prekes bet kurioje Europos Sąjungos valstybėje narėje, šias prekes galima perparduoti bet kurioje kitoje valstybėje narėje, įskaitant Lietuvą, kadangi...

Publikavimo data: 2018-07-29 23:11

Įsigijus prekes bet kurioje Europos Sąjungos valstybėje narėje, šias prekes galima perparduoti bet kurioje kitoje valstybėje narėje, įskaitant Lietuvą, kadangi Europos Sąjungoje yra įtvirtintas laisvas prekių judėjimas. Prekių mažmeninę prekybą Lietuvoje reglamentuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. birželio 11 d. nutarimu Nr. 697 patvirtintos „Mažmeninės prekybos taisyklės“, kurios nustato bendruosius mažmeninės prekybos Lietuvos Respublikoje organizavimo reikalavimus.

Atkreipiame dėmesį, kad vykdydami prekybą prekėmis Jūs privalote turėti prekių įsigijimą patvirtinančius dokumentus, tai galėtų būti PVM sąskaita faktūra arba prekių pirkimo-pardavimo sutartis. Lietuvoje parduodamos prekės turi būti paženklintos teisės aktų nustatyta tvarka. Prekių ženklinimo tvarką nustato Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2002 m. gegužės 15 d. įsakymu Nr. 170 patvirtintos Lietuvos Respublikoje parduodamų daiktų (prekių) ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklės (https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/214bae10a6ca11e4a82d9548fb36f682). Atkreipiame dėmesį, kad prekių pardavimas internetu turi tam tikrų ypatumų, kadangi sutartys yra sudaromos elektroniniu būdu.

Sutarčių sudarymą elektroniniu būdu reglamentuoja Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2001 m. rugpjūčio 17 d. įsakymu Nr. 258 patvirtintos „Daiktų pardavimo ir paslaugų teikimo, kai sutartys sudaromos naudojant ryšio priemones, taisyklės“ ir Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Bendruosius reikalavimus į rinką tiekiamoms prekėms nustato Lietuvos Respublikos produktų saugos įstatymas, kuriame įtvirtinta, kad į rinką teikiami produktai (gaminiai ir paslaugos) turi būti saugūs. Remiantis nurodyto įstatymo 9 str., platintojas privalo teikti į rinką tik saugius gaminius, teikti vartotojams visą iš gamintojo gautą bei kitą reikiamą informaciją prieš perduodamas gaminį vartotojams, kad šie galėtų įvertinti su gaminiu susijusią riziką per visą nurodytą, įprastą ar numanomą jo vartojimo laiką, kai tokia rizika be reikiamo perspėjimo nėra akivaizdi. Europos Sąjungoje įsigytų prekių pardavimui nėra reikalingas gamintojo leidimas, tačiau parduodant šias prekes Lietuvoje, būtina laikytis Lietuvos Respublikoje galiojančių atitinkamą veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.

Ekspertai

Diana Grapskytė

Diana Grapskytė

Verslo planavimo, finansinio verslo planavimo konsultantė, mentorė / MB "Pradėk verslą paprastai"

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.