...

Verslo finansavimas

Žinių bazė

2018.08.10

Noriu atsidaryti verslą ir kilo klausimas, ar yra koks nors finansavimas, kuris padengtų visas išlaidas?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2018-08-10 11:09

Prieš pradedant kalbėti apie verslo finansavimą, reikia paminėti, kad ne visos LR galimos vykdyti ekonominės veiklos yra finansuojamos. Finansavimo ištekliai...

Publikavimo data: 2018-08-10 11:09

Prieš pradedant kalbėti apie verslo finansavimą, reikia paminėti, kad ne visos LR galimos vykdyti ekonominės veiklos yra finansuojamos. Finansavimo ištekliai yra riboti, tad suprantama, kad vienoms veikloms yra skiriamas valstybės prioritetas ir kuriami finansavimo ir rėmimo instrumentai ir yra veiklų, kurios yra neremiamos. Tad visada prieš pradedant ieškoti finansavimo, būtina pasitikrinti, ar planuojama vykdyti veikla nepapuola į neremiamų veiklų sritį.

Atsakant į klausimą, ar egzistuoja toks finansavimas, kuris padengtų visas išlaidas, galiu atsakyti, kad tokios priemonės, kuri numatytų neribotą galimą gauti finansinę paramą neegzistuoja, tokiais neribotais finansiniais ištekliais nedisponuoja nei viena valstybė pasaulyje. Tokiu būdu, visos priemonės numato konkrečias maksimalios paramos sumas ir daugelis jų dengia tik tam tikras išlaidas ar netgi tik dalį reikiamų veikloms vykdyti išlaidų.
 

Kuriant ir planuojant verslą būtina pasirinkti vietovę, kur Jūsų idėja bus įgyvendinama. Tai svarbu todėl, kad verslo finansavimo galimybės didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir Lietuvos regionuose skiriasi, bei galiu paminėti, kad verslą vystant regione šių galimybių kur kas daugiau. Kaip pavyzdys, Jūsų idėja, jei ją įgyvendintumėte regione, galėtų būti finansuojama per Žemės ūkio ministerijos priemones, kurias administruoja Nacionalinė mokėjimo agentūra:  https://www.nma.lt/index.php/parama/12?date_from=&date_to=&program=8661&measure=&tab=1&filters=1. Tam tikras išlaidas galima kompensuotis per rajonų savivaldybių specialiuosius fondus, kurie skirti smulkiam ir vidutiniam verslui rajone remti: https://www.verslilietuva.lt/verslauk/finansavimo-saltiniai/savivaldybiu-parama/.

Prieš pradedant ieškoti finansavimo, reikėtų pasirengti verslo planą, kurio reikės bet kuriuo atveju, tiek paramai gauti, tiek ir paskolai. Visą informaciją kaip pasirengti verslo planą, Jūs rasite čia: https://www.verslilietuva.lt/verslauk/verslo-planas/. Pasirengę verslo planą Jūs sužinosite kokių ir kiek investicijų Jums reikės, kokio pradinio kapitalo reikia. Tada reikėtų pasirinkti kokia verslo forma yra pati geriausia Jūsų sumanymui realizuoti. Viską apie verslo formas rasite čia: https://www.verslilietuva.lt/verslauk/verslo-formos-ir-mokesciai/individuali-veikla-pagal-pazyma/.

Įkūrus verslą Jūs turėsite taip pat galimybę kurti naujas darbo vietas, kurių kūrimui yra teikiamos valstybinės subsidijos per Lietuvos darbo biržą. Visa informacija yra čia: http://www.ldb.lt/Informacija/PaslaugosDarbdaviams/Puslapiai/default.aspx. Jeigu nerandate tinkamos paramos priemonės, galite kreiptis lengvatinės verslumo skatinančios paskolos su valstybės garantija. Visą informaciją rasite čia: http://invega.lt/lt/paskolos/verslumo-skatinimas-2014-2020/. Taip pat visada galima pasinaudoti alternatyviomis finansavimo priemonėmis: https://www.verslilietuva.lt/verslauk/finansavimo-saltiniai/alternatyvus-finansavimo-saltiniai-verslo-pradziai/.

Ekspertai

Neringa Trinskienė

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.