...

Prekyba moteriškais drabužiais iš Baltarusijos internetu

Žinių bazė

2018.12.11

Noriu atidaryti internetinę parduotuvę su moteriškais drabužiais iš Baltarusijos. Parduotuvėje bus parduodamos suknelės, kostiumai, marškinėliai – moteriški drabužiai. Ar reikalingi drabužių sertifikatai? Kokie kiti reikalingi dokumentai? Ar reikia kasos aparato?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Ina Smalinskienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2018-12-11 14:34

Prekių mažmeninę prekybą Lietuvoje reglamentuoja LR Vyriausybės 2001-06-11 nutarimas Nr. 697 patvirtintos „Mažmeninės prekybos taisyklės“ (https://www.e-tar.lt/portal/legalAct.html?documentId=712337a0164711e4afafe56485a7e49a), kurios nustato bendruosius mažmeninės...

Publikavimo data: 2018-12-11 14:34

Prekių mažmeninę prekybą Lietuvoje reglamentuoja LR Vyriausybės 2001-06-11 nutarimas Nr. 697 patvirtintos „Mažmeninės prekybos taisyklės“ (https://www.e-tar.lt/portal/legalAct.html?documentId=712337a0164711e4afafe56485a7e49a), kurios nustato bendruosius mažmeninės prekybos Lietuvos Respublikoje organizavimo reikalavimus. Šiose taisyklėse nustatytas draudimas pardavėjui parduoti prekes, kurių įsigijimas teisės aktų nustatyta tvarka nepatvirtintas prekių įsigijimą patvirtinančiais dokumentais, taip pat parduoti prekes, kurios nepaženklintos teisės aktų nustatyta tvarka. Pirmiausia reikėtų įsitikinti, kad jūsų perkami ir importuojami drabužiai nėra pagaminti ir pardavinėjami su žinomu prekės ženklu. Paprastai drabužių pardavėjai turi prekės ženklo savininko ar jo atstovo suteiktą licenciją prekiauti ar gaminti tokius drabužius. Neįsitikinus drabužių originalumu, galima susilaukti prekės ženklo savininko ar jo atstovo pretenzijos ar net ieškinio.

Norint prekiauti rūbais, pažymėtais prekės ženklu, Jums reikės gauti prekės ženklo savininko sutikimą tai daryti. Importuojant drabužius į Lietuvą jums reikės drabužių įsigijimo dokumentų (sutarties, sąskaitos ar panašaus pirkimo faktą ir nuosavybės teisę įrodančio dokumento) bei užpildyti tam tikras formas Lietuvos muitinėje. Dėl konkrečių dokumentų, kuriuos Jums reikės užpildyti, ir konkrečių procedūrų siūlome kreiptis tiesiogiai į Muitinės departamentą, kurio kontaktus rasite interneto svetainėje www.lrmuitine.lt. Taip pat, nepamirškite, kad Lietuvoje pardavinėjami drabužiai turi turėti etiketę, ant kurios būtų informacija apie drabužį lietuvių kalba. Vadovaujantis LR Ūkio ministro 2002 m. gegužės 15 d. įsakymu Nr. 170 „Dėl prekių ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklių patvirtinimo“ (https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.EF5105F49459/fnXeEySZPo) ant etiketės privaloma nurodyti šią informaciją:

  • Prekės pavadinimą;
  • Gamintojo pavadinimą ar prekės ženklą;
  • Prekės kilmės šalį;
  • Importuotoją ir jo adresą (jeigu prekės importuotos ne iš Europos Sąjungos);
  • Naudojimo ypatumus (tekstilės gaminio priežiūra);
  • Papildoma informacija apie tekstilės gaminių ir drabužių priežiūrą gamintojo pateikta teksto forma (ne simboliais) turi būti pateikta raštu ir lietuvių kalba;
  • Gaminio dydį;
  • Prekės pardavimo kainą (mažmeninei prekybai).
Svarbu pasirinkti tinkamą teisinę formą norimai vykdyti veiklai. Internetinę prekybą galima vykdyti įsigijus individualios veiklos pažymą ar įsteigus juridinį asmenį IĮ, MB ar UAB. Informaciją apie verslo formas rasite VšĮ „Versli Lietuva“ tinklalapyje https://www.verslilietuva.lt/verslauk/verslo-formos-ir-mokesciai/individuali-veikla-pagal-pazyma/. Vykdant internetinę prekybą kasos aparatas nereikalingas.

Ekspertai

Ina Smalinskienė

Ina Smalinskienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.