...

Noriu teikti grožio paslaugas pagal individualią veiklą

Žinių bazė

2018.12.19

Dirbu pagal neterminuotą sutartį valstybinėje įstaigoje. Papildomai noriu užsiimti grožio paslaugomis pagal individualią veiklą, nuomojant kabinetą grožio salone. Kokių man reikėtų papildomų dokumentų? Darbe praeita pirmoji med. pagalba, sveikatą tikrinamės, salonas turi higienos pasą, man jo nebereikia? Kokius dokumentus turiu pateikti norint pradėt vykdyti veiklą grožio salone?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Indrė Kazlauskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2018-12-19 19:41

Pirmiausia rekomenduojame Jums pasirinkti savo veiklai tinkamiausią individualios veiklos verslo formą. Tai gali būti verslo liudijimas, individuali veikla pagal pažymą...

Publikavimo data: 2018-12-19 19:41

Pirmiausia rekomenduojame Jums pasirinkti savo veiklai tinkamiausią individualios veiklos verslo formą. Tai gali būti verslo liudijimas, individuali veikla pagal pažymą arba mažoji bendrija. Tam, kad būtų galima priimti šį sprendimą, reikalinga žinoti, kaip dažnai planuojate dirbti grožio salone, po pagrindinio savo darbo valstybinėje įstaigoje. Taip pat reikėtų įsivertinti planuojamą išlaidų ir pajamų santykį, savo metinę apyvartą, ir panašius dalykus.

Nors salonas turi higienos pasą, Jums vis tiek reikės kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos dėl higienos paso išdavimo. Tačiau norint jį gauti, Jums nereikės pateikti patalpų kadastrinių matavimų bylos eksplikacijos su patalpų brėžiniais, turėsite nurodyti, jog ūkinės komercinės veiklos sąlygos nepakito (jeigu jos tikrai nepakito). Tokiu atveju, išduodant leidimą-higienos pasą nebus vertinami tik teritorijos, pastatų (patalpų) įrengimo reikalavimai. Kadangi patalpos ne Jūsų nuosavybės, tuomet turėsite pateikti dokumentą, įrodantį teisę naudotis patalpomis, kuriose numatoma vykdyti ar vykdoma ūkinė komercinė veikla. Taip pat reikės pateikti Jūsų pasirengimą pagrindžiančius dokumentus: kvalifikaciją patvirtinantys dokumentai, jei teisės aktai numato, kad dirbant Jūsų darbą turite turėti atitinkamą kvalifikaciją, asmenų sveikatos žinių pažymėjimai, jei teisės aktai numato, kad privalote įgyti žinių sveikatos klausimais, asmens medicininės knygelę (forma Nr. 048/a).

Jūsų sveikatos patikra esamoje darbovietėje gali neprilygti tai sveikatos patikrai, kuri būtų atliekama, jeigu dirbtumėte grožio salone, kadangi skiriasi kenksmingi faktoriai konkrečioje darbo vietoje. „Versli Lietuva“ tinklapyje galite rasti atmintinę, kuri skirta ketinantiems atidaryti grožio saloną, kurioje galite rasti daugiau naudingos informacijos: https://www.verslilietuva.lt/verslo-atmintines/grozio-salonas/.

Ekspertai

Indrė Kazlauskienė

Indrė Kazlauskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.