...

Gyvenimo aprašymų (CV) kaupimas

Žinių bazė

2019.05.06

Kiek laiko galiu kaupti CV? Ar, prireikus naujo darbuotojo, galiu naudotis sena baze? Ar reikia trinti kandidatų el. laiškus?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Martynas Bieliūnas

Vykdantysis partneris / „Privacy Partners“

Premium

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Norėdami bet kuriuo tikslu panaudoti CV, turite turėti jo savininko sutikimą. Atsižvelkite į tai, ar sutikimą gavote kandidatuojant į vieną...

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Norėdami bet kuriuo tikslu panaudoti CV, turite turėti jo savininko sutikimą. Atsižvelkite į tai, ar sutikimą gavote kandidatuojant į vieną poziciją, ar asmuo sutiko, kad laikytumėte CV ir kitoms galimoms darbo pozicijoms. Tai ir atsako į klausimą: jei tokio sutikimo nėra, laikyti CV informacijos negalite. Konkretaus laiko, kiek galima saugoti CV, nėra nustatyta. Gera praktika – kas metus perklausti kandidato, ar jis sutinka su tolesniu savo CV saugojimu ir galbūt nori papildyti informaciją. El. laiškai su kandidatų CV yra lygiai taip pat kaip ir kitomis IT priemonėmis saugoma informacija apie asmenį: jei sutikimo nėra, reikia ištrinti. Todėl pagalvokite apie informacijos klasifikavimą, kad paskui nereiktų ieškoti: „Kur tas metų senumo el. laiškas su Vardenės Pavardenės CV?“ Patogiau bus, jei pašto dėžutėje tokiems atvejams turėsite atskirą saugų katalogą, kuriame prireikus galėsite rasti susijusius laiškus.

Remiantis BDAR 6 straipsnio (1)(f) dalimi, išimtiniais atvejais tolesnis CV saugojimas galimas, jei to reikia tolesniam tyrimui dėl, pavyzdžiui, galimo kandidatų diskriminavimo pretenduojant į konkrečią darbo vietą ar panašiems atvejams. Bet tai jau specifiniai atvejai ir negali būti taikomi kaip bendra taisyklė.

Ekspertai

Martynas Bieliūnas

Martynas Bieliūnas

Vykdantysis partneris / „Privacy Partners“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.