...

Kaip apsaugoti idėją?

Žinių bazė

2014.09.29

Norėčiau paklausti apie idėjos apsaugą. Turiu daug mano nuomone dėmesio vertų idėjų, tačiau neturiu nei komandos nei kapitalo, tad reikėtų pagalbos. Daugelis Startup akceleratorių ir panašių įmonių siūlo siųsti idėjų pristatymus, tad norėčiau paklausti kaip šiuo atveju yra apsaugota pati idėja? Ar yra tikimybė, jog ji gali būti šiek tiek pakeista ir sukurta be tavęs?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Donatas Smailys

Partneris, verslo plėtros vadovas / Unboxed.Network

Publikavimo data: 2014-09-29 12:25

Dažnas žmogus, sakantis, kad turiu idėją (arba daug idėjų), bet apie ją (jas) nepasakosiu nes jos labai ypatingos – greičiausiai...

Publikavimo data: 2014-09-29 12:25

Dažnas žmogus, sakantis, kad turiu idėją (arba daug idėjų), bet apie ją (jas) nepasakosiu nes jos labai ypatingos – greičiausiai niekada nėra bandęs ar dalyvavęs įgyvendinime. Tai ilgalaikis procesas, kuris nėra lengvas. Kai mes skaitome apie sėkmės istorijas, pritrauktas investicijas – tai dažniausiai būna pasekmė kelių nesėkmių, bandymų, ilgalaikio darbo. Tai nėra paprasta, dažniausiai pradedantiems trūksta informacijos, patirties apie tariamai unikalias idėjas – tai natūralu. Visada komandoms rekomenduojame, skirti laiko ieškant informacijos apie jau egzistuojančias idėjos alternatyvas, tiesioginius ar netiesioginius konkurentus. Jeigu idėja yra inovatyvi, ne tik mintyse, bet išreikšta prototipu ar unikaliu aprašymu – galime skirti laiko individualiai konsultacijai dėl intelektinės nuosavybės apsaugos.

Ekspertai

Donatas Smailys

Donatas Smailys

Partneris, verslo plėtros vadovas / Unboxed.Network

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.