...

Noriu atsidaryti juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Ar galiu gauti paskolą?

Žinių bazė

2014.01.18

Sveiki,
gimė mintis pradėti prekiauti juvelyriniais dirbiniais, internete radau tinklapį, kuris siūlo juvelyrinius dirbinius pirkti internetu didesniais kiekiais, nes nuo to galima gauti didesnę nuolaidą. Norėčiau prekiauti dirbiniais prekybos centre nuomuojantis “salelę” Klaipėdoje, tačiau nerandu internete informacijos kokio pradinio kapitalo reikėtų, tačiau girdėjau, kad jaunimui steigiančiam verslą galima gauti paskolą, kur reikėtu kreiptis? Planuoju dirbti pati ir samdyti žmogų į pagalbą bent pusei etato. Labai ačiū už informaciją.

Temos: , , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2014-01-18 12:14

Pradedantiesiems verslininkams, ypač jaunimui iki 29 m., yra kelios priemonės, padedančios įgyvendinti verslo idėją ir kurti naujas darbo vietas. Šiuo...

Publikavimo data: 2014-01-18 12:14

Pradedantiesiems verslininkams, ypač jaunimui iki 29 m., yra kelios priemonės, padedančios įgyvendinti verslo idėją ir kurti naujas darbo vietas.
Šiuo metu vienos palankiausių sąlygų verslo pradžiai sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Tai labai mažos lengvatinės paskolos (iki 86 000 Lt), skirtos tiek apyvartai, tiek investicijoms į įrangą. Dėl šių paskolų iš Verslumo skatinimo fondo gali kreiptis visi fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą (įmonės iki 1 m.).

Verslo pradžiai reikia turėti bent 10 proc. nuosavo indėlio į verslą. Gavusieji paskolą gali ne tik pasinaudoti „Invegos“ garantija (iki 80 proc. paskolos sumos), susigrąžinti 95 proc. sumokėtų palūkanų, bet ir gauti kompensaciją už darbuotojų užmokesčio dalį. Susigrąžintas lėšas galima toliau investuoti į įmonės plėtrą, tad šios priemonės gelbsti verslo steigimo etape ir padeda saugiai įsibėgėti.

Dėl šių paskolų iki šių metų birželio 30 d. galima kreiptis į Lietuvos centrinę kredito uniją ar artimiausią kredito uniją, skambinti nemokamu tel. (8 800) 11 211. Daugiau informacijos – http://lku.lt/projektas-verslumo-skatinimas/.

Paraiškas dėl dalinio palūkanų ir dalies darbo užmokesčio kompensavimo „Invegai“ reikėtų pateikti iki gegužės 31 d. Dokumentus paraiškoms užpildyti galima rasti www.invega.lt.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.