...

Ar yra galimybė gauti kokią nors lengvatinę paskolą

Žinių bazė

2014.03.13

Aš bedarbė, vyras dirba užsienyje. Norėtume nuomotis patalpas ir atidaryti blyninę. Iškeptus blynus galima būtų valgyti vietoje arba išsinešimui. Ar yra galimybė gauti kokią nors lengvatinę paskolą.

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2014-03-13 13:24

Pradedantiesiems verslininkams, ypač bedarbiams, yra kelios priemonės, padedančios įgyvendinti verslo idėją, susikurti darbo vietą sau ir net kurti naujas darbo...

Publikavimo data: 2014-03-13 13:24

Pradedantiesiems verslininkams, ypač bedarbiams, yra kelios priemonės, padedančios įgyvendinti verslo idėją, susikurti darbo vietą sau ir net kurti naujas darbo vietas.

Šiuo metu vienos palankiausių sąlygų verslo pradžiai sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Tai labai mažos lengvatinės paskolos (iki 86000 Lt), skirtos tiek apyvartai, tiek investicijoms į įrangą. Dėl šių paskolų iš Verslumo skatinimo fondo gali kreiptis visi fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą (įmonės iki 1 m.). Verslo pradžiai reikia turėti bent 10 proc. nuosavo indėlio į verslą. Gavusieji paskolą gali ne tik pasinaudoti INVEGA garantija (iki 80 proc. paskolos sumos), susigrąžinti 95 proc. sumokėtų palūkanų, bet ir gauti kompensaciją už dalį darbuotojų darbo užmokesčio. Susigrąžintas lėšas galima toliau investuoti į įmonės plėtrą, tad šios priemonės palengvina verslo steigimo etape ir padeda saugiai įsibėgėti.

Dėl šių paskolų iki š.m. birželio 30 d. galima kreiptis į Lietuvos centrinę kredito uniją ar artimiausią kredito uniją, skambinti nemokamu tel.: 8 800 11 211. Daugiau informacijos http://lku.lt/projektas-verslumo-skatinimas/
Paraiškas dėl dalinio palūkanų ir dalies darbo užmokesčio kompensavimo INVEGAI reikėtų pateikti iki gegužės 31 d. Dokumentus paraiškoms užpildyti galima rasti www.invega.lt.

Taip pat gal bus naudinga informacija apie priemonę „Parama pirmajam darbui“. Ši priemonė nėra susijusi su jokiomis lengvatinėmis paskolomis ir ja gali pasinaudoti bet kuri šalyje veikianti įmonė. Darbdaviams, kurie įdarbino darbinės patirties neturinčius darbuotojus iki 29 metų amžiaus, kompensuojama 23,3 proc. jų apskaičiuoto darbo užmokesčio.

Daugiau informacijos apie galimybes pradėti ar plėsti verslą, koks tinkamiausias sprendimas Jūsų verslo idėjai įgyvendinti taip pat galite rasti skiltyje Kurią priemonę rinktis?

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.