...

Ar gali ne ūkininkas auginti šilauoges savo sodyboje?

Žinių bazė

2015.08.25

Galvojame pradėti auginti auginti šilauoges savo 2 ha sodyboje (pradėti nuo 50 arų šilauogių). Nei aš, nei vyras nesame ūkininkai. Ar galime jas auginti siekiant jas parduoti? Jei taip, kokią veiklą turėtumėm registruoti?
Planuojame žiemą įsirengti gręžinį laistymo sistemai. Ar galima kreiptis ir tikėtis paramos laistymo sistemai, sodinukams ir pan?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Vaidas Timinskas

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorius / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Publikavimo data: 2015-08-25 10:40

Šilauogių auginimas yra priskiriamas žemės ūkio veiklai. Parama žemės ūkio veiklai pradėti vykdyti yra skiriama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020...

Publikavimo data: 2015-08-25 10:40

Šilauogių auginimas yra priskiriamas žemės ūkio veiklai. Parama žemės ūkio veiklai pradėti vykdyti yra skiriama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“. Tinkamos finansuoti išlaidos galėtų būti vandens gręžinys, laistymo sistema, sodinukų įsigijimas.
Parama teikiama ūkininkui, kuris jaunesnis kaip 40 metų amžiaus, ir kuris įregistravęs žemės ūkio valdą ir ūkį savo vardu. 2017 m. paraiškos pagal šią priemonę jau buvo renkamos nuo liepos 3 d. iki 31 d. 2018 m. paraiškų teikimo grafikas turėtų būti patvirtintas šių metų pabaigoje – kitų metų pradžioje, jame bus nustatyta, kada ir pagal kokias priemones bus renkamos paraiškos.

Ekspertai

Vaidas Timinskas

Vaidas Timinskas

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorius / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.