...

Ar galiu tikėtis finansinės paramos, jei noriu atidaryti nuosavą dailės studiją?

Žinių bazė

2016.04.29

Svajoju apie dailės studiją. Studijoje mokyčiau tapybos ir piešimo vaikus, jaunimą ir senjorus. Opiausia problema -patalpos. Ar galiu tikėtis gauti pradžiai paramą patalpų nuomai. Gal yra kokios lengvatinės paskolos ir panašiai?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2016-04-29 20:51

Pradedantys verslininkai ir įmonės gali pasinaudoti Verslumo skatinimo fondo finansavimo galimybe. Dėl lengvatinių paskolų (iki 24 907 tūkst. eurų) iš...

Publikavimo data: 2016-04-29 20:51

Pradedantys verslininkai ir įmonės gali pasinaudoti Verslumo skatinimo fondo finansavimo galimybe. Dėl lengvatinių paskolų (iki 24 907 tūkst. eurų) iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) gali kreiptis visi fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą (įmonės iki 1 metų). Paskolos teikiamos tiek apyvartai, tiek investicijoms (pvz., patalpoms pritaikyti, įrangai ar prekėms įsigyti).
Dėl visų finansavimo sąlygų ir konsultacijos reikėtų kreiptis į Lietuvos centrinę kredito uniją arba artimiausią kredito uniją, skambinti nemokamu tel.: 8 800 11 211. Daugiau informacijos http://lku.lt/verslui/finansavimas/ . Pagal šią priemonę finansavimo sutartys pasirašomos iki 2016 m. birželio 30 dienos.

Jei turite verslo idėją ir domina finansavimas pagal priemonę Verslumo skatinimas, reikėtų:
–        Kreiptis į artimiausią kredito uniją, susitikti ir aptarti verslo planą. Kredito unijos teikia individualias konsultacijas, padeda parengti galutinį verslo planą.
–        Jei trūksta užstato, kredito unija kreipiasi į INVEGĄ dėl garantijos, dar kartą įvertinamas verslo planas.  Kreipdamiesi į kredito įstaigą verslui pradėti ar plėsti, verslininkai dažnai susiduria su bankui nepatrauklaus ar nepakankamo užstato problema. INVEGA padeda išspręsti šią problemą, garantuodama pirmos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaigai iki 80 proc. paskolos sumos. Likusios negarantuotos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaiga užsitikrina verslininko pasiūlytais užstatais, įsikeisdama už paskolos lėšas įsigyjamą turtą.
–        Patvirtinus verslo planą, pasirašoma paskolos sutartis.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.