...

Ar įmanoma gauti paskolą be įstatinio kapitalo turint tik verslo planą?

Žinių bazė

2016.11.07

Noriu pirkti žemės plotą su apleistais pastatais. Kaina 55 tūkst eur, įstatinio kapitalo neturiu, bet turiu verslo planą su gera idėja. Ar galėčiau kreiptis dėl paskolos su lengvata ir kur tai padaryti? Ir jeigu esu našlaitė, ar būtų parama iš valstybės?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2016-11-07 14:34

Yra galimybių, tačiau viskas priklauso nuo turimos idėjos – kiek ji stipri, kiek ja patikės finansų įstaiga. Tad pirmiausia Jums,...

Publikavimo data: 2016-11-07 14:34

Yra galimybių, tačiau viskas priklauso nuo turimos idėjos – kiek ji stipri, kiek ja patikės finansų įstaiga. Tad pirmiausia Jums, visgi, reikėtų kreiptis į pasirinktą finansų įstaigą. Jeigu neturite užstato, galėsite kreiptis į INVEGA garantijos.  Verslo pradžiai palengvinti turime keletą priemonių:

  1. Verslumo skatinimas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo”. Finansine priemone siekiama padėti fiziniams asmenims arba labai mažoms ir mažoms įmonėms pradėti ir vystyti neseniai pradėtą verslą (įmonės iki 1 metų), teikiant paskolas iki 25 tūkst. eurų ir nemokamas konsultacijas. Verslumo skatinimo paskolos yra skirtos investicijoms ir (arba) apyvartinėms lėšoms papildyti. 41 kredito unijos konsorciumui, kurios išduoda šias paskolas, atstovauja Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU).
  2. Priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“, kur kompensuojama nuo 50 proc. (Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse) iki 95 proc. (regionuose) faktiškai sumokėtų palūkanų už paskolas ar lizingo sandorius, skirtus verslo pradžios ar plėtros projektams įgyvendinti. Priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“ skatina verslininkus, ypač vykdančius veiklą regionuose, aktyviau domėtis investicijų galimybėmis, nes ši priemonė palengvina verslo subjektų finansinę naštą, kurie finansų įstaigoms vykdo grąžinamų paskolų ar lizingo sutartyse nustatytus įsipareigojimus.
  3. Priemonė „Subsidijos verslo pradžiai“, kuri skirta lengvatinių paskolų pagal finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020“ gavėjams. Pagal priemonę „Subsidijos verslo pradžiai“ galite gauti darbo užmokesčio išlaidų kompensaciją už kiekvieną pagal darbo sutartį įdarbintą darbuotoją, kuriam bus mokamas ne mažesnis nei minimalus darbo užmokestis.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.