...

Norime įkurti kaimo turizmo sodybą

Žinių bazė

2017.08.01

Laba diena. Esame jauna šeima (iki 30m.), vaikų neturime. Senai galvojam apie savo nuosavą kaimo turizmo sodybą. Netikėtai atsirado labai reali vieta šiam verslui. Radome sodybą Nemuno kilpų regioniniame parke su pokylių sale bei miegamaisiais. Sklype taip pat yra pirtis, pavėsinė. Sklypas ribojasi su Nemunu. Matome ten realias galimybes verslui, tačiau šiuo metu įsigyti sodybai lėšų nepakanka. Reikia 100 tūkstančių eurų. Sodybą sutiktume pirkti ir su paskola. Ar įmanomas variantas gauti tą paskolą? Galbūt jauniems pradedantiems verslininkams įmanoma gauti kažkokį finansavimą? Šiuo metu jokių paskolų ar įsipareigojimų bankams neturime. Domėjomės, jog jau vykdant veiklą, galima gauti kaimo plėtros paramą, tačiau pinigų mums reikia būtent dabar, pastatams ir sklypui įsigyti, kad galėtume tą veiklą pradėti vykdyti.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Publikavimo data: 2017-08-01 14:03

Bankai finansuoja kaimo turizmo objektus, bet tik tokiais atvejais, kai yra aiškūs konkrečių sodybų verslo modeliai. Tam reikia verslo plano,...

Publikavimo data: 2017-08-01 14:03

Bankai finansuoja kaimo turizmo objektus, bet tik tokiais atvejais, kai yra aiškūs konkrečių sodybų verslo modeliai. Tam reikia verslo plano, kuriame būtų aiškiai apibrėžtas investicijų kiekis ir planuojamos pajamos. Dalyvavimas tokiame projekte nuosavomis lėšomis, kaip taisyklė, turi siekti nemažiau 30%. Žemės sklypo įsigijimas bendrame investicijų kontekste dažniausiai būna finansuojamas pačių verslininkų. Jei domina paramos ir jų formos – Jums reikėtų pasidomėti NMA ir regioninės savivaldybės paramų programomis. Kaimo turizmo verslą galima kurti nuo nedidelių apimčių, tokiu atveju parama būtų orientuota daugiau į verslo plėtrą, nuoseklų paslaugų pasiūlos plėtimą.

Ekspertai

Laurynas Dailydė

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.