...

Noriu pirkti įrangą. Ar galima gauti paskolą?

Žinių bazė

2017.10.18

Noriu pirkti termo putų įrangą, bet ji kainuoja apie 13000eur. Savų galėčiau skirti 2-3 tūkst. eur, ar galėčiau gauti paskolą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Publikavimo data: 2017-10-18 22:51

Paskolos paskirtis aiški, tačiau be abejo atsakymą dėl kreditavimo bet kuris kredituotojas galės duoti tik išsamiai įvertinęs Jūsų įmonę ir...

Publikavimo data: 2017-10-18 22:51

Paskolos paskirtis aiški, tačiau be abejo atsakymą dėl kreditavimo bet kuris kredituotojas galės duoti tik išsamiai įvertinęs Jūsų įmonę ir Jus kaip verslininką.

Kredituotojui yra aktualūs du klausimai, į kuriuos jis bandys sau atsakyti: kokia tikimybė, kad Jūsų verslui nepasiseks ir kokia tikimybė, kad tokiu atveju Jūs negalėsite išsimokėti paskolos. Tai yra du skirtingi klausimai, todėl pavyzdžiui santykinai aukšta tikimybė verslo nesėkmės nebūtinai gali reikšti aukštą tikimybę paskolos neišsimokėjimo, kadangi paskola gali būti užtikrinta arba įmonės turtu arba verslininko laidavimu.

Kai kuriais atvejais įrangos likutinė vertė gali būti pakankama, kad ją pardavus pasidengtų paskola (vienok nemanau, kad tai šis atvejis). Siūlau Jums pateikti paraišką į keletą kreditavimo įstaigų ir gauti jų pasiūlymus arba, jei tai būtų neigiamas atsakymas, sužinoti ką reikėtų pakeisti ar pasiekti, kad atsakymas taptų teigiamu. 

Ekspertai

Linas Armalys

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.