...

Parama riešutų ūkiui

Žinių bazė

2018.01.22

Norime pradėti lazdyno riešutų auginimą. Pradžią norime pradėti nuo 500 sodinukų. Ar galime pildyti paraišką jaunojo ūkininko įregistravimui, ar norint gauti paramą būtina turėti nuosavos žemės?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Vaidas Timinskas

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorius / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Publikavimo data: 2018-01-22 23:44

Parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ lazdyno riešutų auginimui gali būti teikiama....

Publikavimo data: 2018-01-22 23:44

Parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ lazdyno riešutų auginimui gali būti teikiama. Norint gauti šią paramą, reikia būti įregistravus žemės ūkio valdą ir ūkį savo vardu, taigi, žemės turėti reikia. Žemė gali priklausyti pareiškėjui, jo sutuoktiniui arba pareiškėjui ir jo sutuoktiniui nuosavybės teise, arba pareiškėjui bendrosios dalinės nuosavybės teise. Taip pat tai gali būti ir nuomojama žemė, t. y. nebūtinai turi priklausyti nuosavybės teise – tokiu atveju žemių teisėtą valdymą pagrindžiančios sutartys turi būti įregistruotos Nekilnojamojo turto registre ne vėliau kaip iki paramos paraiškos pateikimo dienos.

Tačiau atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu 2018 m. paraiškų rinkimo grafike rinkti jaunųjų ūkininkų paraiškas nėra numatyta. Kviečiame sekti informaciją www.nma.lt

Ekspertai

Vaidas Timinskas

Vaidas Timinskas

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorius / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.