...

E. parduotuvėje pasiūlė iki tol neregėtų patalų

Verslas

2015.09.02

Autorius: Tomas Fedaravičius

Temos: .

E. parduotuvėje pasiūlė iki tol neregėtų patalų

E. parduotuvės „Saulės patalynė“ įkūrėja - Dovilė Žilionytė. BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

Nors ir suprato, kad pradėti savo verslą yra tikrai sunki užduotis, e. parduotuvės „Saulės patalynė“ įkūrėja Dovilė Žilionytė (27) ryžosi palikti tuometę darbovietę ir viską pradėti nuo nulio. Prireikė ne vienus metus tikslingai kauptų žinių, užsidegimo ir beprotiškai daug darbo. Juk iš pirmo karto įsukti sėkmingą verslą pavyksta ne visiems. Tačiau pradedančioji verslininkė dabar džiaugiasi matydama, jog per šiek tiek daugiau nei metus nuo veiklos pradžios pardavimas vis sparčiau auga, o nuolatinių klientų daugėja.

Saulespatalyne.lt“ siūlo ne tik įvairiausių matmenų ir stiliaus patalynės komplektų, paklodžių, antklodžių, pagalvių, pledų, lovatiesių, bet ir kitų namams skirtų prekių, tokių kaip kvepiančios žvakės, aromatą skleidžiantys difuzoriai, lovos padėkliukai, miego akiniai.

„Klientai gali patys susikurti patalynės komplektus. Pateikiami audinių pavyzdžiai, tad jiems tereikia nurodyti, kokių pagalvės užvalkaliukų, antklodės užvalkalų bei paklodžių norėtų, ir viską pagaminame pagal jų norus“

D. Žilionytė

„Labai pasiteisino sprendimas suteikti klientams galimybę užsisakyti patalynės komplektus ar paklodes pagal jų individualius pageidavimus. Siuvame juos Lietuvoje esančioje siuvykloje, atsižvelgdami ne tik į kliento pageidaujamus matmenis, bet ir į patį dizainą. Klientai gali patys susikurti patalynės komplektus. Pateikiami audinių pavyzdžiai, tad jiems tereikia nurodyti, kokių pagalvės užvalkaliukų, antklodės užvalkalų bei paklodžių norėtų, ir viską pagaminame pagal jų norus“, – vieną pagrindinių parduotuvės pranašumų įvardija pašnekovė.

Sunkiausi, Dovilės teigimu, buvo patys pirmieji mėnesiai, kai esi niekam nežinomas, neturi įgijęs klientų pasitikėjimo ir net internete sunkiai randamas. Tenka nemažai investuoti, kad iš tolimų „Google“ paieškos rezultatų pakiltum į pirmąsias pozicijas.

„Šiuo metu jau bendraujame ne tik su individualiais klientais, bet ir su kitomis įmonėmis, viešbučiais, kurie, įrengdami kambarius, patalynės komplektus užsako pas mus. Su bendradarbiaujančia siuvykla gaminame juos čia, Lietuvoje“, – pabrėžia D. Žilionytė.

Žinias kaupė įvairiose srityse

Nors konkrečios į e. parduotuvę investuotos sumos pašnekovė neatskleidė, tačiau ji buvo nemaža. Patalynės komplektai – tai ne degtukų dėžutės, jie yra gana brangūs. Žinoma, kaina labai priklauso ir nuo paties audinio kokybės. Verslo pradžiai reikalingus pinigus jaunoji verslininkė kaupė ne vienus metus, prie pradinio biudžeto prisidėjo ir artimieji.

„Atsimenu, kad dešimtos klasės pabaigoje, skaisčiai šviečiant saulei, sėdėjau lauke ir varčiau verslo žurnalus. Skaičiau apie tikslų gyvenime siekiančius arba jau pasiekusius žmones. Ir staiga supratau, kad noriu savo ateitį sieti su verslu. Tačiau verslas – tai labai plati sritis, tad reikėjo nuspręsti, ką konkrečiai gyvenime noriu daryti. O tai tikrai nebuvo lengva ir užtruko“, – sako „Saulespatalyne.lt“ įkūrėja.

D. Žilionytė minimalius pinigėlius pradėjo uždirbti, dalydama skrajutes parduotuvėse ir šalia jų, renginiuose kabindama žmonių paltus bei įleisdama juos į sales. Visa tai ji teigia dariusi ne tiek dėl pinigų, kiek norėdama pamatyti, kaip viskas vyksta. Dirbdama parduotuvėse stebėjo, kokiais principais vadovaujantis kuriami prekių išdėstymo planai, pagal kuriuos vėliau sudedamos prekės lentynose. „Siemens“ arenoje vykstančiuose renginiuose dirbdama pagalbine darbuotoja stebėjo, kaip renginių organizatoriai rūpinasi, kad viskas vyktų kuo sklandžiau.

Vėliau, tapusi pilnamete, įsidarbino reklamos agentūroje, tačiau prasidėjus studijoms neturėjo galimybės abi šias veiklas suderinti, tad pasirinko mokslus. Vasaromis atlikdavo praktiką įvairiose įmonėse: banko projektų valdymo padalinyje, draudimo bendrovės mokymų skyriuje, prekybos centro komercijos skyriuje, be to, interneto portale rašė straipsnius.

„Baigusi studijas įsidarbinau mažmenine prekyba užsiimančioje įmonėje, vėliau pradėjau dirbti su didmenine prekyba. Dirbti buvo įdomu tiek vienoje, tiek kitoje vietoje, tačiau noras turėti ką nors savo nugalėjo. Niekada nebijojau darbo, tad palikusi tuometę darbovietę pradėjau viską nuo nulio. Štai taip ir atsirado „Saulespatalyne.lt“, – apie pasirinktą kelią entuziastingai pasakoja startuolio įkūrėja.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.