...

„Modernios mamos“ įkūrėja: „Siekiame palengvinti mamų kasdienybę“

Verslas

2016.01.08

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: .

„Modernios mamos“ įkūrėja: „Siekiame palengvinti mamų kasdienybę“

Viena iš „Modernios mamos“ įkūrėjų - Raimonda Ūsienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Klaipėdoje gyvenančios skuodiškės Raimonda Ūsienė ir Ieva Beržanskaitė nusprendė palengvinti mamų kasdienybę. Moterys nori padėti jaunoms šeimoms. Šiuo tikslu jaunosios verslininkės įsteigė auklių agentūrą „Moderni mama“. Apie jos idėją, veiklą bei numatomą plėtrą teiravomės vienos iš įkūrėjų – R. Ūsienės.

Kas yra „Moderni mama“?

„Moderni mama“ – tai socialinis projektas, padedantis jaunoms šeimoms. „Atliekame kelias funkcijas. Esame auklių agentūra, taip pat vykdome socialinį projektą „Tu ne viena“. Jo metu padedame mamoms, vienoms auginančioms vaikus“, – veiklos kryptis vardija pašnekovė.

Paklausta, kaip kilo „Modernios mamos“ idėja, moteris aiškina, kad viskas vyko tiesiog natūraliai. „Ši mintis gimė drauge su mano partnere Ieva Beržanskaite prie puodelio kavos. Pati auginu dešimties mėnesių dukrytę, tad puikiai suprantu, kaip sunku būna mamoms. Esant poreikiui samdyti auklę, dažnai susiduriama su sunkumais. Rasti tikrai patikimą žmogų nėra lengva. Besišnekučiuodamos nusprendėme, kad norime padėti šeimoms spręsti šią problemą“, – projekto užuomazgas dėsto įkūrėja.

 

„Kiekvienai šeimai norime parinkti pačią tinkamiausią auklę, o kiekvienai auklei rasti tinkamiausią darbo vietą. Mums labai svarbu, kad vaikutis su auklyte jaustųsi taip gerai, kaip ir būdamas su tėveliais“

R. Ūsienė

 

R. Ūsienė turėjo sukaupusi nemažai startuoliškos patirties dirbdama su kitais projektais, tad pats įgyvendinimo procesas buvo gana nesudėtingas. „Pati įsteigiau įmonę elektroniniu būdu, taip pat pati sukūriau interneto svetainę. Su kolege apsibrėžėme rinkodaros strategiją ir „Moderni mama“ išvydo dienos šviesą“, – pasakoja pašnekovė.

Kalbėdama apie investicijas, moteris pabrėžia, kad tokio pobūdžio verslą galima pradėti su minimaliomis investicijomis. „Kadangi viską darėme pačios, verslo pradžia, neskaitant biuro nuomos, kainavo 300–400 eurų. Taigi investicijos jau atsipirko“, – priduria įkūrėja.

Plėtojant projektą R. Ūsienei ilgainiui toptelėjo mintis suteikti pagalbą ir sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Tiesa, čia sunkumų neišvengta. „Įgyvendindamos socialinę iniciatyvą, kreipėmės į Klaipėdos miesto savivaldybę. Deja, atsimušėme kaip į sieną. Džiaugiamės, kad verslininkų požiūris yra kitoks ir dauguma mielai prisideda prie projekto“, – detales atskleidžia moteris.

Išskirtinis požiūris į šeimas

Anot pašnekovės, „Moderni mama“ išsiskiria požiūriu į šeimas. R. Ūsienė siekia, kad vaikai būtų ne tik tinkamai prižiūrimi, bet ir ugdomi, tobulinami jų įgūdžiai. „Mes suprantame, kad tėvams vaikas yra pati didžiausia brangenybė. Kiekvienai šeimai norime parinkti pačią tinkamiausią auklę, o kiekvienai auklei rasti tinkamiausią darbo vietą. Mums labai svarbu, kad vaikutis su auklyte jaustųsi taip gerai, kaip ir būdamas su tėveliais“, – pagrindinius principus dėsto moteris.

„Moderni mama“ atsižvelgia į kiekvieną šeimos pageidavimą ir kruopščiai atrenka kandidatus. Auklės yra patyrusios, atlikusios psichologinius testus, dauguma turi pirmosios pagalbos įgūdžių. Pašnekovės teigimu, auklės paiešką sudaro keli etapai: susitikimas su šeima, tinkamų kandidatų parinkimas, 3–5 atrinktų kandidatų susitikimas su šeima, sutarties pasirašymas, tolesnės konsultacijos. Jei paaiškėja, kad pasirinkta auklytė netinka, atrenkama kita kandidatė.

Planuose – šeimos centras

R. Ūsienė „Modernios mamos“ veiklą norėtų išplėsti: vykdyti ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Ateityje moteris planuoja įsteigti šeimų centrą, kur vyktų įvairi veikla. Tai būtų erdvė, kurioje burtųsi šeimos: mamos ir tėčiai galėtų susirinkti, dalytis patirtimi bei pabėgti nuo keturių namų sienų. Vaikučiams tai taip pat būtų socialinė integracija. Anot pašnekovės, tai būtų itin naudinga visai šeimai: ir tėveliams, ir vaikams.

„Juk aštuonios iš dešimties ką tik pagimdžiusių mamų susiduria su depresija po gimdymo. Kol hormonai susidėlioja į savo vietas, mamoms tikrai būna sunkus laikotarpis. Užsidaryti namie porai metų auginant vaikučius itin nelengva. Juk mums, moterims, reikia laiko sau, kad pailsėjusios galėtume vėl grįžti į namus ir visą meilę atiduoti šeimai. Susidūrusios su sunkumais, tik nedaugelis moterų išdrįsta kreiptis į psichologus. Mes norime tiesiog pakviesti mamas pasikalbėti prie puodelio kavos ar arbatos. Kadangi pati viską išgyvenau, suprantu, kad nebūtinas psichologas, kartais užtenka būti išklausytam ir suprastam. Tai lemia akivaizdų psichologinės būklės pagerėjimą“, – šeimos centro pranašumus vardija R. Ūsienė.

Pabaigoje pašnekovė pataria siekti savo svajonės. Jei ir nepasiseks, bent jau nereikės gailėtis, kad nepabandėte. „Nenuleidę rankų, išmokę pamokas, bandykite iš naujo ir tikrai pasieksite visų savo tikslų. Reikia tikėti savo idėja, būti ambicingiems. Žinoma, siekiant sėkmės, reikia įdėti ir daug darbo“, – mintimis dalijasi veikli moteris.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.