...

Motyvacija ir noras padėti suvienijo bendram tikslui

Verslas

2017.09.22

Autorius: Jolita Grincevičiūtė

Temos: .

Motyvacija ir noras padėti suvienijo bendram tikslui

Funkcinės terapijos centro įkūrėjai. Asmeninio albumo nuotr.

Vilniečiai Viktoras Zavadskas (30), Eimantas Žeimys (30), Agnė Raslanaitė (28) ir Žilvinas Tamošiūnas (49) – ryžtingų žmonių komanda, kurią sieja bendras tikslas įkurtame Funkcinės terapijos centre pasirūpinti efektyvesniu savo klientų gydymu. Skirtinga įkūrėjų darbo patirtis leido išvystyti sėkmingą verslą.

Noras įgyvendinti savo idėjas

Įkurti Funkcinės terapijos centrą keturiems jauniems, tačiau gerai savo darbą išmanantiems specialistams nesutrukdė nei patirties verslo srityje stoka, nei nežinia, ar pavyks pritraukti pakankamą skaičių klientų. „Nuo pradžių žinojome, ką norime padaryti, verslo idėją patvirtino sveikstantys pacientai, kurie, kad ir išgirdę negailestingą diagnozę poliklinikoje, pavyzdžiui, jums išvarža, ateina pas mus tikėdami, kad galės aktyviai gyventi, užsiimti savo mėgstama sporto šaka ar saugiai sportuoti. Jų atsiliepimai, rekomendacijos mums parodo, kad tai, ką darome, yra reikalinga“, – teigia Funkcinės terapijos centro įkūrėjai.

Pasak pašnekovų, sujungiant tradicinius gydymo metodus ir seminarų, mokymų metu įgytas žinias, pacientams galima padėti daug greičiau ir efektyviau pasveikti, tačiau įgyvendinti šias idėjas dirbant samdomą darbą sudėtinga. „Taip kilo mintis įkurti kineziterapijos centrą, kuriame būtų teikiamas ne tik kvalifikuotas gydymas, bet ir funkcinės treniruotės su kineziterapeuto priežiūra, kuri užtikrintų tolesnį paciento stebėjimą bei sveikimą“, – atskleidžia specialistai.

Prieš apsispręsdami kurti bendrą įmonę, jos įkūrėjai sulaukė įvairių reakcijų, tarp kurių buvo ne tik palaikymas: V. Zavadską bandė atkalbėti visi draugai, E. Žeimio ir A. Raslanaitės tėvai taip pat nerimavo. „Mąstėme tik pozityviai ir tikėjome savo idėja, mūsų visų motyvacija buvo didesnė nei artimiausių žmonių abejonės“, – atvirauja pašnekovai.

Klientų paieškos

 

„Kai nuoširdžiai myli ir rūpiniesi klientu, tai ir rinkodaros priemonių itin daug nereikia.“

V. Zavadskas.

 

Šiuo metu didžiausia įmonės komunikacija su klientais vyksta socialiniuose tinkluose ir bendradarbiaujant su partneriais bendruose renginiuose bei projektuose. Tai priemonės, kurios duoda savo vaisių. Įmonės veiklos pradžioje labiausiai pavyko pritraukti klientų, kai įkūrėjai draugams ir pažįstamiems siūlydavo nemokamai išbandyti treniruotes. „Taip po truputį apie mus sužinojo vis daugiau žmonių, kurie pradėjo kviesti savo draugus, kolegas, tačiau, kai nuoširdžiai myli ir rūpiniesi klientu, tai ir rinkodaros priemonių itin daug nereikia“, – pajuokauja V. Zavadskas.

Sunkumai verslo pradžioje

Kaip ir kiekvienas verslas, įkūrėjų komanda susidūrė ir su problemomis. Daugiausia jos susijusios su užimtumu ir nuolatiniu darbu, kuris gerokai apribojo laiką, taip pat verslo praktikos stoka. „Visu pajėgumu būtume galėję startuoti sėkmingiau, tą mums kartojo ir Žilvinas, tačiau pradžioje buvome labai atsargūs, norėjome taupyti, bijojome rizikuoti. Klaidų pavyko išvengti ir konsultuojantis su verslo partneriais, kolegomis, kurie buvo įsteigę kineziterapijos kliniką Kaune ir mielai pasidalijo patirtimi“, – teigia pašnekovai.

Aiškus finansų scenarijus ir jo laikymasis pridėjo stabilumo

Verslo pradžioje nemažai pastangų prireikė ir su finansiniais klausimais susijusių atsakymų paieškoms. Komandos nariai tikina, kad labai svarbu gerai apgalvoti verslo planą ir juo vadovautis, nes tai padeda apibrėžti, kiek lėšų galima skirti verslui įkurti, o kokia dalis finansų turi likti centrui išlaikyti. „Buvome išsikėlę tikslus, kiek konsultacijų, procedūrų ir treniruočių per mėnesį turime pasiekti po pusės metų ar metų. Verslo plano laikymasis apibrėžė mūsų išlaidas, darbuotojų atlyginimus, todėl pirmuosius dvejus metus dirbome labai disciplinuotai, apgalvodami visas išlaidas“, – prisimena centro įkūrėjai. Pasak jų, tikslingas plano laikymasis padeda pasiekti tikslus – tai įrodo centro perkėlimas į didesnes patalpas.

Skirtinga patirtis – pranašumas versle

Per dvejus įmonės gyvavimo metus kolegos gali pasidžiaugti didžiuliu klientų pasitikėjimu, jų rekomendacijomis: „Tik klientų dėka mes žengiame tvirtą žingsnį pirmyn ir keliamės į dvigubai didesnes ir naujesnes patalpas. Džiaugiamės, kad padidėjo mūsų žinomumas, kuriame darbo vietas ne tik sau, bet ir jauniems specialistams, norintiems tobulėti.“

Prieš įkuriant Funkcinės terapijos centrą, A. Raslanaitė dirbo pardavimų srityje, V. Zavadskas – privačiame kineziterapijos centre, E. Žeimys ilgai darbavosi valstybinėje ligoninėje ir privačiame sporto medicinos centre, o Ž. Tamošiūnas yra įmonės, komplektuojančios detales langų ir durų gamybai, generalinis direktorius.

Visų patirtis skirtinga, tačiau kuriant ir vystant verslą tai neįkainojama. „Agnės įgyta patirtis praverčia bendraujant su klientais ir partneriais, organizuojant centro veiklą bei vystant projektus, Eimantas su Viktoru gydo pacientus ir apmoko naujus darbuotojus, Žilvino strateginis mąstymas veda įmonę mūsų vizijos link“, – pasakoja E. Žeimys.

Funkcinės terapijos centro įkūrėjai visiems, kurie pradeda kurti savo verslą, linki išlikti fiziškai aktyviems, kuo daugiau judėti, nes kuriant verslą reikia labai daug fizinės ir emocinės energijos, o sportas padeda išvalyti ir išgryninti mintis bei sutvirtina kūną.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.