...

Kauniečių startuolis „Fidens“ nugalėjo itališkame verslo akceleratoriuje

Verslas

2019.01.13

Autorius: BZN start

Temos: , .

Kauniečių startuolis „Fidens“ nugalėjo itališkame verslo akceleratoriuje

Startuolio „Fidens“ komandos nariai. Asmeninio archyvo nuotr.

50 tūkst. eurų ir pradėtas bendradarbiavimas su Italijos biotechnologijų milžine, atversiančia kelią į pietų Europos rinkas. Taip įvertintas verslo akceleravimo programą „Open Accelerator“ Milane baigęs ir į laimingųjų ketvertuką patekęs Kauno mokslo ir technologijų parke veikiantis startuolis „Fidens“. Programos metu kauniečiai tobulino pačių kurtus nuo esencialinio tremoro kenčiantiems pacientams rankų drebėjimą slopinančius prietaisus. Italai pagrindiniais prizais apdovanojo perspektyviausias medicinines technologijas kuriančius startuolius – verslams suteiktos pradinės (angl. seed) investicijos iki 100 tūkst. eurų ir galimybė plėtoti strateginę partnerystę su žinoma Italijos farmacijos ir chemijos industrijos korporacija „Zambon“.

Išvystė stiprų įėjimo į rinką planą

„Visų pirma, italų akceleravimo programa padėjo įgyti daugiau žinių apie medicininių inovacijų komercinimo būdus, produkto paruošimą rinkai ir tai, kas svarbiausia norint pritraukti investicijas būtent startuoliams. Programos metu, kartu su tarptautiniais konsultantais „Deloitte“, paruošėme pakankamai stiprų verslo planą bei užmezgėme ekspertų ir potencialių partnerių kontaktų tinklą. Manau, kad toliau vystant partnerystę su „Zambon“ korporacija, galėsime pasitelkti jų patirtį atliekant klinikinius tyrimus bei įvedant produktus į jų užimamas rinkas”, – sako MB „Fidens“ įkūrėjas dr. Mantas Venslauskas.

 

„Akceleravimo programa buvo tarsi treniruoklių salė iššūkiams kompleksiškoje rinkoje besiruošiančioms įmonių komandoms.“

E. Zambon.

 

Kauno mokslo ir technologijų parko kūrėjų bendruomenėje veikianti komanda rudenį praleido Milane, kur toliau tobulino medicininį „Vilim Ball“ įrenginį, didino jo poveikio efektyvumą ir rengė įėjimo į Italijos rinką verslo planą. Dar rugsėjį iš 78 pasaulio įmonių ir tyrėjų grupių, pasiūliusių inovatyvius sprendimus centrinės nervų sistemos ir kvėpavimo ligų terapijai, italai perspektyviausiųjų dvyliktuką pakvietė į intensyvią 12 savaičių verslo akceleravimo programą. Lapkričio pabaigoje paaiškėjo nugalėtojų ketvertas.

Italija masina biotechnologijų kūrėjus

„Akceleravimo programa buvo tarsi treniruoklių salė iššūkiams kompleksiškoje rinkoje besiruošiančioms įmonių komandoms ir padėjo praplėsti inovatyviems startuoliams reikalingas technologines žinias. Natūralu, kad visa tai vyko „OpenZone“ erdvėse, kur mokslas susitinka pramonės poreikius, inovacijos ir antreprenerystė sąveikauja arba, apibendrinant, kur mokslas suteikia verslui deguonies”, – apie pasidalintą patirtį su startuoliais kalba akceleravimo programos atstovė, „Zambon Spa“ prezidentė Elena Zambon.

Pasak tyrėjo ir verslininko dr. M. Venslausko, italai yra vieni iš stipriausių medicininių įrenginių kūrėjų ir vystytojų senajame žemyne, todėl turi patirties sėkmingai įvedant savo produktus į rinką. Apskritai, Italija masina perspektyvomis biotechnologijų verslus – didžioji dalis šioje valstybėje esančių bei sertifikavimą atliekančių notifikuotų įstaigų pakanka dirbti tik joje.

Atlieka individualizuotą terapiją

Kauniečių sukurtas teniso kamuoliuko dydžio prietaisas mechaninių virpesių ir specifinių algoritmų pagalba nuo esencialinio tremoro kenčiančiam pacientui slopina rankų drebėjimą. Tokia individualizuota terapija laikant kamuoliuką rankose sukuria iki keturias valandas trunkantį efektą – pacientas tampa pajėgus pasirūpinti įprasta namų ruoša, pavalgyti, susitvarkyti aplinką.

Be kauniečių sprendimo, į nugalėtojų ketvertą pateko vokiečių „Mobile GaitLab“ batai su integruota stebėjimo sistema, Parkinsono liga sergantiems pacientams padedančia apsisaugoti nuo kritimo; baltarusių „LungPass“ skaitmeninis stetoskopas, komunikuojantis su išmaniuoju telefonu ir siunčiantis informaciją apie plaučių skleidžiamus garsus bei numatantis kvėpavimo pablogėjimą. 100 tūkst. eurų investicijos sulaukė italų „Prindex“ neinvazinis specifinis kraujo tyrimo sprendimas ankstyvajai išsėtinės sklerozės diagnozei nustatyti.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.