Dirbtinį intelektą pavertė kelionių agentu

Verslas

2019.02.22

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Dirbtinį intelektą pavertė kelionių agentu

„Eddy Travels“. Asmeninio albumo nuotr.

Edmundo Balčikonio sukurtas startuolis „Eddy Travels“ užsimojo supaprastinti kelionių planavimą, pasitelkdamas dirbtinį intelektą. Mažiau nei metus veikiantis verslas jau bendradarbiauja su tokiomis įmonėmis kaip „Skyscanner“ ir padeda vartotojams susiplanuoti kelionę neišeinant iš jų mėgstamų pokalbių programėlių.

„Pirmosios kodo eilutės buvo parašytos praėjusių metų rugpjūtį, o bandomąją versiją pristatėme lapkričio pabaigoje. Tikėjomės startuoti kur kas anksčiau, tačiau turėjome praeiti per labai detalų „Facebook“ programėlių patvirtinimo procesą, kuris užtruko ilgiau nei iš pradžių planavome. Vis dėlto nuo startavimo pradžios mes jau turime pritraukę daugiau nei 2 tūkst. vartotojų, o dauguma jų atkeliavo pas mus vedami rekomendacijų ir pažįstamų susižavėjimo mūsų teikiama paslauga“, – sako E. Balčikonis.

Eddy Travels“ yra pirmoji kelionių asistento programėlė, kuri palaiko balso funkciją programėlėje „Messenger“, todėl planuotis savo keliones tampa dar patogiau. Anot E. Balčikonio, verslas dažniausiai dirbtinį intelektą bei pokalbių robotų galimybes taiko kaip pridėtinę savo verslo dalį, o jų startuolis nutarė į viską pažvelgti atvirkščiai.

„Mūsų pagrindinis tikslas – sukurti geriausią virtualų kelionių asistentą pasaulyje. Trumpuoju laikotarpiu mes koncentruojamės į skrydžių bilietų paieškos supaprastinimą, vėliau planuojame paslaugas plėsti iki viešbučių, lankytinų vietų, draudimo, gidų, turų ir pan. Mes nekuriame sistemų patys, todėl galime bendradarbiauti su didžiausiais pasaulio žaidėjais, tokiais kaip „Skyscanner“. Artimiausiu metu planuojame pranešti ir apie dar vieną partnerystę su tarptautiniu kelionių draudimą siūlančiu prekių ženklu“, – pasakoja verslininkas.

Idėja kilo kelionėje

Paklaustas, kas paskatino imtis tokios idėjos, E. Balčikonis atskleidžia, kad idėją pastūmėjo skirtingų veiksnių derinys, tačiau labiausiai paskatino kelionėje po Kiniją patirti įspūdžiai.

„Keliaudamas po Kiniją pastebėjau, kad programėlė „WeChat“ tiesiog nepamainoma tarp vietinių. Ji naudojama ne vien bendraujant su draugais, bet ir užsakymams, apmokėjimams už platų spektrą paslaugų ir prekių, pradedant puodeliu kavos ir baigiant viešbučių kambariais ar skrydžiais. Po viso to atėjo suvokimas, kad netruks praeiti laiko, kol šie įpročiai pasieks ir Vakarų pasaulį. Pavyzdžiui, „Facebook“ jau kurį laiką tikrina mokėjimų galimybę per programėlę „Messenger“. Kelionių srityje šios naujovės dar labai tolimos, todėl mes užsimojome supaprastinti kelionių planavimo procesą, leisdami vartotojams susiplanuoti kelionę, parašant vos kelias žinutes“, – teigia E. Balčikonis.

Nors šiuo metu dirbtiniu intelektu paremto kelionių asistento kalba yra tik anglų, vis dėlto kūrėjai žada, kad ateityje šis įrankis kalbės ir daugiau kalbų. Anot „Eddy Travels“ autorių, šis startuolis nusitaikė į tarptautinę rinką, o tikslinis vartotojas gali gyventi bet kurioje pasaulio vietoje.

Dirba stipri komanda

Šiuo metu startuolio komandą sudaro šeši asmenys. Startuolio idėjos autorius ir vadovas, prieš tai jau turėjęs patirties startuolių rinkoje, yra E. Balčikonis. Technologijų vadovo poziciją komandoje užima Pranas Kiziela, turintis net dešimties metų patirtį. Vytautas Galaunia ir Mangirdas Adomaitis yra atsakingi už didžiųjų duomenų valdymą, darbą su dirbtiniu intelektu. Klientų aptarnavimo srityje darbuojasi ir jų sklandų naudojimąsi paslauga užtikrina Rugilė Vegienė. Prie jų prisijungė ir vienas startuolių verslo pasaulyje gerai žinomas verslininkas Adomas Baltgalvis.

„Adomas ankstesniems savo klientams padėjo sugeneruoti pardavimų už daugiau nei 30 mln. JAV dolerių sutelktinio finansavimo kampanijose, o dabar jis prisijungė prie startuolio „Eddy Travels“ kaip rinkodaros vadovas“, – pasakoja E. Balčikonis.

Dalyvavo akceleratoriuje

Paklaustas apie startuolio finansavimą bei investuotojų paieškas, pašnekovas pabrėžia, kad komanda jau yra susidūrusi su akceleratorių programomis.

„Pačioje pradžioje pirminiam idėjos plėtojimui naudojomės savo lėšomis. Vėliau buvome priimti į akceleravimo programą „Techstars Toronto Startup“. Mes pritraukėme 120 tūkst. papildomą finansavimą. Šiuo metu deramės su keletu verslo angelų ir investicinių fondų. Mūsų tikslas – iki šių metų vasaros pasiekti 500 tūkst. JAV dolerių investiciją“, – atskleidžia verslininkas.

Komanda turi ir dar ambicingesnių planų, kuriuos pasiryžusi įgyvendinti su neblėstančiu užsidegimu. „Per artimiausią metų ketvirtį mūsų tikslas – pagerinti skrydžių paieškos sistemos funkcionalumą bei patobulinti dirbtinio intelekto kalbos suvokimą. Svajojame ir tikimės, kad mūsų dirbtiniu intelektu paremtą kelionių asistentą naudos milijonai vartotojų visame pasaulyje. Mūsų kelionė tik prasideda ir laukiame nesulaukiame, ką ji atneš mums toliau“, – sako E. Balčikonis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.