...

Vaikiškų prekių nuomos idėja pelnė pagrindinį prizą

Verslas

2019.04.05

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Vaikiškų prekių nuomos idėja pelnė pagrindinį prizą

„KIDnGO“ komanda. Asmeninio albumo nuotr.

Jau trečius metus iš eilės skelbiami Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko organizuojamos programos „Futurepreneurs“ nugalėtojai. Šiemet jais tapo komanda, sugalvojusi idėją, kaip palengvinti jaunų tėvų gyvenimo ir keliavimo kokybę.

1 tūkst. eurų prizas atiteko komandai „KIDnGO“, kuri programoje pristatė dalijimosi principu sukurtą interneto platformą, skirtą keliaujantiems tėvams, kad jie galėtų išsinuomoti vaikiškus daiktus iš vietinių tėvų.

„Tai suteiks galimybę ne tik įdarbinti savo retai naudojamą vežimėlį, dviratį, kėdutę ar kokį nors žaislą, bet ir gauti sau būtiną daiktą net atokiausiame pasaulio kampelyje“, – sako startuolio kūrėjai.

Daugiau dalyvių

Projekto koordinatorės Julijos Maslinskaitės teigimu, startuolių pateikiamos idėjos kinta, matomos tam tikros tendencijos, priklausančios nuo situacijos rinkoje ir pasaulyje.

„Ankstesniais metais daugiausia idėjų pristatyta informacinių ir komunikacinių technologijų srityje (mobiliosios programėlės, interneto platformos ir t. t.), o šiais metais didžioji dalis komandų nusprendė kurti fizinius produktus (pavyzdžiui, išmanusis suoliukas, matuojantis oro taršą; apyrankė, nuolat stebinti širdies ritmą ir informuojanti apie sveikatos problemas; išmaniosios daiktų saugojimo sistemos; gamtai nekenksmingi maišeliai ir kt.)“, – pasakoja J. Maslinskaitė.

 

„Šiemet, programai vykstant jau trečiąjį kartą, sulaukta beveik 200 paraiškų, finale pasirodė 16 komandų. Tai mums rodo, kad programos aktualumas neblėsta.“

J. Maslinskaitė

 

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė Laima Kaušpadienė džiaugiasi, kad programos dalyviai gali patys pajusti, ką reiškia kurti ateities verslą skirtingose srityse: „Tris mėnesius trunkančios programos metu dalyviai žinių semiasi penkiose praktinėse mokymų sesijose. Padedami lektorių jie analizuoja ir apsibrėžia kuriamo verslo tikslus, identifikuoja potencialius klientus bei galimus partnerius, konstruoja savo verslo modelio juodraštį, kartu su profesionalais diskutuoja ir ieško būdų, kaip pritraukti investicijų.“

Jai antrina ir kolegė J. Maslinskaitė, pridurdama, kad susidomėjimas akivaizdžiai auga, žvelgiant vien į dalyvių skaičių. „Šiemet, programai vykstant jau trečiąjį kartą, sulaukta beveik 200 paraiškų, finale pasirodė 16 komandų. Tai mums rodo, kad programos aktualumas neblėsta“, – sako projekto koordinatorė. Jos teigimu, programa kasmet sulaukia ne tik naujų dalyvių susidomėjimo, bet su naujomis idėjomis sugrįžta ir ankstesnių metų programos dalyviai.

Daugiau pastebėtų inovacijų

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko įsteigtą tvariausios verslo idėjos apdovanojimą gavo komanda „EkoPeral“, kurianti daugkartinio naudojimo maišelius, pagamintus iš antrinių žaliavų.

VGTU „LinkMenų fabriko“ įsteigtą apdovanojimą už geriausią siūlomą techninę įrangą gavo komanda „Assembly Point“, pristačiusi išmanųjį sprendimą viešosioms erdvėms – suoliuką, papildytą oro taršos matuokliu, stebėjimo kameromis, sumanaus mobilumo sprendimais (el. paspirtukų ar dviračių nuomos punktu). Šios komandos sprendimas buvo pripažintas ir geriausia sumanaus mobilumo idėja bei apdovanotas „Contrarian Ventures“ prizu.

Daugiausia žadančia idėja „Futurepreneurs“ programoje paskelbta nebenaudojamų elektronikos prietaisų ir plastikinių pakuočių perdirbimo į nanodaleles technologija, kurią komisijai pristatė komanda „Restart“. Ši komanda apdovanota „Katalista Ventures“ įsteigtu prizu.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.