...

Sukurtas unikalus IT sprendimas

Verslas

2019.04.09

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Sukurtas unikalus IT sprendimas

Aistis Zenkevičius. Asmeninio albumo nuotr.

Kauniečių įkurta tarptautinė technologijų bendrovė „Heficed“ sukūrė pirmąją pasaulyje IP (unikalaus numerio, identifikuojančio jūsų kompiuterį tinkle ir internete) adresų ir tinklo infrastruktūros valdymo platformą „Switch“.Ji leidžia įmonėms sutaupyti laiko ir kitų išteklių, valdant turimus IP adresus bei infrastruktūrą.

Įmonės vyriausiasis technologijų vadovas (CTO) Aistis Zenkevičius pabrėžia, kad šis inovatyvus sprendimas labiausiai veiklą palengvina smulkiosioms ir vidutinėms įmonėms.

„Ši platforma suteikia prieigą prie visų IT infrastruktūros resursų iš karto: įmonės pasiekia didelius kiekius skirtingų pasaulio registrų IP adresų, virtualių ir fizinių serverių. Tai yra platforma, kurioje įmonės, naudojančios daugiau IP adresų, gali automatiškai sukurti savo tinklą. Dažniausiai tokios srities sprendimais naudojasi bendrovės, dirbančios kibernetinės apsaugos srityje, teikiančios virtualaus privataus tinklo (VPN) paslaugas, „Business Inteligence“, prieglobos (angl. Hosting) paslaugas, ir tos, kurioms reikalingas funkcionalumas ir resursai“, – vardija pašnekovas.

Poreikį atskleidė klientai

Dar prieš sukuriant platformą „Switch“, įmonė daugiau nei dešimt metų dirbo su IT technologijomis, tad labai gerai išmanė rinką, kuriai pristatė savo sukurtą naujovę, ieškojo svarbiausių poreikių ir juos įgyvendino.

„Poreikis kilo iš bendravimo su klientais. Prieš porą metų įmonės vadovai susitiko su savo didžiausiais klientais ir išsigrynino jiems svarbiausius dalykus: būtina automatizacija ir kuo greitesnis paslaugų paleidimas, o resursai turi būti laisvai prieinami. Ką tai reiškia? Pavyzdžiui, kad IP adresų pasirinkimas būtų galimas pagal pageidaujamą vietą ir skaičių“, – pasakoja A. Zenkevičius.

 

„Pagrindinis „Switch“ išskirtinumas – galimybė visa tai atlikti automatizuotai, be papildomų techninių ar kitų specialistų įsikišimo, o užsakymo ir diegimo procesas trunka vos kelias minutes“

A. Zenkevičius.

 

Nieko nelaukę, vos per keturis mėnesius, komandos specialistai ėmė ir įgyvendino išgrynintą idėją. Anot pašnekovo, taip greitai startuoti padėjo labai aiški vizija ir kokybiškas profesionalios komandos darbas, padėjęs sukurti dar niekur nematytą sprendimą.

„Platforma leidžia patogiai naršyti po skirtingus viso pasaulio IP adresų registrus ir, pasirinkus norimą jų skaičių, priskirti juos turimai infrastruktūrai, kurią taip pat galima užsisakyti platformoje. Pavyzdžiui, jei VPN paslaugas siūlančiai įmonei reikia tam tikro skaičiaus konkretaus regiono IP adresų, ji gali juos akimirksniu užsisakyti ir pradėti naudotis, negaišdama laiko formalumams. Pagrindinis „Switch“ išskirtinumas – galimybė visa tai atlikti automatizuotai, be papildomų techninių ar kitų specialistų įsikišimo, o užsakymo ir diegimo procesas trunka vos kelias minutes“, – patikina A. Zenkevičius.

Negana to, klientų zonoje paskyros valdytojai gali sukurti ir darbuotojams priskirti skirtingas funkcijas (teises) su tik jiems aktualiais leidimais, stebėti paslaugų naudojimo statistiką, mokėti už paslaugas pagal tai, kiek jomis naudojasi (angl.), o papildomą saugumą užtikrina patvirtinimas dviem veiksmais (angl. Two Factor Authentication).

Unikalūs pasaulyje

Platformą „Switch“ pristačiusi komanda gali pasidžiaugti savo unikalumu pasaulinėje rinkoje, mat tokio funkcionalumo dar niekas nebuvo pasiūlęs.

„Yra daugybė įmonių, kurios užsiima priegloba. Yra ir tokių, kurios parduoda, nuomoja IP adresus. Žiūrint į atskirus produktus, tai nėra unikalūs produktai. Unikalumas yra platforma „Switch“, kurioje mes leidžiame įmonei laisvai pasiekti visus resursus pačiai be pardavėjo įsikišimo ir nepriklausomai, kad ir kurioje pasaulio valstybėje ji būtų, t. y. sukurti savo tinką ir paleisti paslaugas. Tarkime, viena iš alternatyvų – absoliutūs rinkos lyderiai AWS („Amazon“) yra virtualių serverių pardavėjai, tačiau nesuteikia IP adresų pasirinkimo (ypač didesniais kiekiais). Atvirkštinis variantas yra, kai klientas kreipiasi į IP tiekėją, tačiau ten negauna serverių. Šioje vietoje mes esame unikalūs tuo, kad leidžiame klientui viską rinktis pačiam“, – pasakoja pašnekovas.

Nestokoja ambicijų

Šiuo metu įmonė džiaugiasi vis gausėjančiu būriu klientų įvairiose pasaulio šalyse. Pasak A. Zenkevičiaus, visi jie turi labai panašių savybių.

„Turime klientų visame pasaulyje: nuo Europos ir Amerikos iki Afrikos bei Azijos žemynų. Visi jie nori to paties – paprasto ir aiškaus fizinės bei virtualios infrastruktūros valdymo, IP išteklių tvarkymo ir pasirinkimo. Kadangi turime daug patyrusių IT specialistų, liko tik sukurti tai, ko jiems reikia, ir būti pirmiesiems pasaulyje“, – sako „Heficed“ vyriausiasis technologijų vadovas.

Be to, pašnekovas pastebi, kad dažniausiai „Switch“ klientais tampa tie, kuriems aktuali verslo plėtra į užsienio rinkas.

„Įdomu tai, kad mūsų didžiausi klientai yra iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos, norintys plėstis į kitas šalis ir žemynus. Todėl sistemos gerinimas, dar naujesnis „Switch“ funkcionalumas, naujos infrastruktūros vietos bus atidaromos koncentruojantis į šias rinkas, – priduria A. Zenkevičius ir atskleidžia ambicingus įmonės planus tolesnei plėtrai: – Mūsų 2019 m. planuose yra ir Azijos bei Afrikos plėtra, mes esame globalūs ir nauji mūsų darbai yra pagrįsti klientų poreikiais.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.