...

Dovanų pardavėja: „Imuosi tik širdžiai malonios veiklos“

Verslas

2019.04.19

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: , , .

Dovanų pardavėja: „Imuosi tik širdžiai malonios veiklos“

Inga Krasuckienė. Asmeninio albumo nuotr.

Namų dekoro internetinę parduotuvę „Miela malonu“ prieš porą metų įkūrusi vilnietė Inga Krasuckienė (41) sako, kad tuo metu, kai buvo išėjusi motinystės atostogų, per jas atrado tiek veiklų, kad į samdomą darbą nebegrįžo.

 

Nuo minčių apie prasmę

Baigusi Klaipėdos „Aukuro“ vidurinę mokyklą ir slavistikos studijas Lietuvos edukologijos universitete Vilniuje, pašnekovė pradėjo dirbti administratore, vėliau pakeitė kelias darbovietes ir sritį, o labiausiai patiko ryšiai su visuomene. Kadangi jai teko dirbti ir gyventi Milane, Rygoje, aktyviai dalyvavo lietuvių bendruomenėse.

Jau dešimt metų motinystės atostogose esančiai moteriai prieš porą metų kilo idėja apie dovanas. „Kai vyras kasmet parnešdavo kalėdinių dovanų iš darbo, pagalvojau, kad galima kažką prasmingesnio sugalvoti“, – sako ji. Be to, dar dirbdama Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje vyr. specialiste, ji pati turėdavo paruošti kalėdines dovanas įmonei. Taip pamažu ir išsirutuliojo nuosavos veiklos idėja, mat laikui bėgant bendrauti mėgstanti pašnekovė netruko užmegzti draugiškų ryšių su partneriais, o su kai kuriais bendradarbiauja iki šiol.

„Kadangi man teko gyventi užsienyje, supratau, kokia nuostabi ir nepakartojama yra Lietuva, jos žmonės, istorija, kultūra. Todėl pamaniau, kad pilna tų, kurie dovanoja įvežtines dovanas, gal reikia pagaliau didžiuotis tuo, ką čia turime, palaikyti savus menininkus, amatininkus ir t. t.“, – atskleidžia „Miela malonu“ įkūrėja.

Dovanos su gražia idėja

Verslininkė pasakoja, kad dirbdama Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje suprato, jog valdiško darbo nedirbs, nes ten jautėsi labai įspausta į rėmus ir pajuto, kad samdomas darbas jai nepatinka.

Moters sugalvota veikla „Miela malonu“ – vienas iš jos projektų, kuris išaugo iš idėjos sukurti dovanas įmonei su gražia idėja. „Norėjau, kad visi prisidėję prie dovanos pagalvotų apie savo aplinką ir dalintųsi gera emocija. Taip gimė žvakidės, kurias gamino keramikė Jovilė Talmantaitė, trijų vaikų mama, miela moteris. Natūralaus vaško žvakes gamino pažįstami bitininkai, pakuotę sugalvojome bendromis pastangomis su draugėmis ir dizainere Egle Ažubalyte. O svarbiausia – idėja, prie kurios visi norėjo prisidėti, t. y. surinkti paramą Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisui. Ir surinkome nemenką sumą, likome patenkinti. Tada vis kildavo idėjų dovanoms, kurios būtų mielos ir malonios. Pažįstu daug menininkų, amatininkų. Kai kyla kokia idėja, pabandome pasidaryti, paklausiu draugų, pažįstamų, ar patinka, ir paleidžiame. Man pačiai smagiausia procesas, pelnas tikrai nėra didelis, bet aš jo su šiuo projektu ir nesiekiu. Tiesiog miela ir maloni veikla“, – sako I. Krasuckienė.

Nuo konkurencijos tik smagiau

Antrus metus gyvuojančiam projektui aplinkinių palaikymo nereikėjo. „Sugalvojau, paskaičiavau ir įgyvendinau pirmąjį užsakymą, vėliau atsirado kitų, – apie sklandžią pradžią pasakoja pašnekovė ir priduria, kad pavadinimas kilo iš pačios požiūrio į gyvenimą. – Imuosi tik mielos ir širdžiai malonios veiklos. Jei kyla sunkumų, lengvai idėją paleidžiu ir imuosi kažko naujo. Tempas toks didelis, turiu daug veiklos, tad negaištu laiko irzuliui.“

„Miela malonu“ įkūrėja sako: „Šis verslas įsibėgėjo, nes vis į galvą ateina mielų dovanų idėjos, žmonės turi vis mažiau laiko, tad kur kas paprasčiau paskambinti kažkam, kas pasirūpins dovana, pakuote, pristatymu ir t. t. Sunkumų dar nekilo, konkurencijos, aišku, daug, bet nuo to tik smagiau.“ Verslininkė prisimena ir pradžioje patirtą klaidą, kai pirmąją pakuočių partiją pasigamino neįvertinusi turinio – dovanėlės buvo per aukštos, tad reikėjo užsakinėti kitas.

Pradinės investicijos buvo apie 2 tūkst. eurų, jas leido jau turėdama užsakymą. Investuoti pinigai atsipirko per mėnesį.

Siekti malonumo

Pradedantiesiems I. Krasuckienė linki širdžiai mielų idėjų ir malonumo jas įgyvendinant.

„Miela malonu“

497-1555616225-954261.jpg 497-1555616225-144127.jpg 497-1555616225-118648.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.