...

Technologinių sprendimų versle tenka dirbti neskaičiuojant valandų

Verslas

2019.06.17

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Technologinių sprendimų versle tenka dirbti neskaičiuojant valandų

D. Ručinskas Iš asmeninio albumo

Vilniečio Dainiaus Ručinsko, įmonės „Horekos technologiniai sprendimai“ vadovo „varikliukas“ – technologijos. Kad savo klientams, išsibarsčiusiems po Lietuvą, Latviją ir Estiją, pateiktų geriausius technologinius sprendimus, jis laiko neskaičiuoja ir sako, kad jau kuris laikas dirba daugiau nei 12 val. per parą.

„Karjerą pradėjau dar studijų metu įsidarbinęs Latvijos įmonėje. Sukaupęs nemažai patirties šioje srityje, nutariau įkurti savo įmonę – „Horekos technologiniai sprendimai“. Per kelerius metus taip išaugome, kad šiandien esame technologinių sprendimų, skirtų viešbučiams, lyderiai Baltijos šalyse. Galima sakyti, kad Lietuvoje jau beveik nėra nė vieno viešbučio, kuriame nebūtume dirbę. Jau dvejus metus dirbame Latvijoje ir siekiame pradėti veiklą Estijos rinkoje“, – pasakoja įmonės vadovas.

„Horekos technologiniai sprendimai“ rūpinasi viešbučių technine įranga, kuri jų svečiams suteikia kuo didesnį komfortą. Įmonė diegia televizijos sprendimus, kompiuterinius tinklus, bevielį ryšį, priešgaisrinės sistemas, konferencines sistemos, video ir audio sistemas, vaizdo stebėjimo sistemas, telefoninį ryšį, praėjimo sistemas.

Estija įmonę susirado pati

Paklaustas, kaip įmonei sekėsi įsitvirtinti Latvijos rinkoje, vyras pabrėžia, kad tai pasiekė per didelį užsispyrimą ir daugybę valandų, praleistų nuoširdžiai dirbant.

„Ėjimas į Latvijos rinką buvo visiškas „va bank“. Tiesiog pajautėme, kad tik Lietuvos rinką „išaugome“, ji mums pasidarė per ankšta ir tam, kad išsilaikytume, turėjome pradėti dirbti užsienyje. Prasidėjo susitikimai, po jų – pirmi pardavimai, vėliau technologiniais sprendimais aprūpinome ir pirmuosius viešbučius. Šiais metais estai mus patys susirado, nes jaučia mūsų siūlomos produkcijos poreikį“, – pasakoja jis.

Viskas iš vienų rankų

Ručinskas sako, kad pagrindinis įmonės išskirtinumas – tai, jog pats jos vadovas turi 15-os metų patirtį dirbant technologinių sprendimų srityje ir išmano visų technologinių prietaisų veikimą, jų diegimą nuo nulio. Taip pat įmonė gali pasiūlyti kompleksines paslaugas iš vienų rankų, kai tuo metu konkurentai siūlo tik pavienes paslaugas.

„Kiekvienam savo produktui rinkoje turime 3-5 konkurentus, tačiau įmonių, siūlančių visą paslaugų paketą – nuo sprendimų, technikos ir jos nuomos iki jos instaliavimo bei aptarnavimo – tokių nėra. Pabandysiu paprastai paaiškinti, kuo užsiimame. Įsivaizduokite autodetalių parduotuvę, kuri turi visų automobilių markių detales, o jos konkurentai turi tik „KIA“, „BMW“ ar „Volkswagen“ markės automobilių detalės. Taigi mes subūrėme viską po vienu sparnu“, – aiškina jis.

Nebijo prašyti pagalbos iš šalies

Klientų srautas, anot jo, augo pamažu – per pirmuosius metus įmonė pasiekė 30-40 vartotojų. Per ketverius metus lojalių klientų krepšelį įmonei pavyko išauginti net iki 300.

„Įdomu tai, kad booking.com statistika rodo, jog Lietuvoje yra iš viso 400 viešbučių ir tai reiškia, kad daugelyje jų esame įdiegę savo technologines sistemas“, – priduria pašnekovas.

Jis dalijasi, kad Lietuvoje gana didelė problema tarp verslo srities atstovų – ilgai užtrunkantys bankiniai atsiskaitymai, o tiekėjai visuomet reikalauja atsiskaityti pagal grafiką.

„Pasinaudojome nacionalinės plėtros įstaigos UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) siūloma priemone verslui „Avietė“. Ja naudojomės ne pačiais geriausiais įmonės veiklos metais, išgyvenome finansinius sunkumus. Sutelktinė paskola, kai paskolą sudaro iš „Invegos“ bei kitų privačių investuotojų investuotos lėšos, padėjo mums išjudėti iš sunkumų ir sutaupyti kaštų“, – pasakoja jis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.