...

Į naują rinką žengęs „ZITICITY“ susidūrė su rekordiniu kurjerių skaičiumi

Verslas

2019.06.26

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Į naują rinką žengęs „ZITICITY“ susidūrė su rekordiniu kurjerių skaičiumi

„ZITICITY“ komanda Iš asmeninio albumo

Lietuvių logistikos startuolis „Ziticity“ plečia veiklą ir nuo birželio 25 d. pradėjo teikti paslaugas kauniečiams. Startuolio bendraįkūrėjas ir direktorius Laimonas Noreika džiaugiasi sėkmingais startuolio žingsniais ir nuolat augančiu susidomėjimu.

Verslo įmonės, kurios bendradarbiauja su „Ziticity“, tame pačiame mieste gali pristatyti prekes ar siuntas vidutiniškai per 42 minutes nuo užsakymo. Šia paslauga nuolat naudojasi e-parduotuvės, restoranai, gėlių salonai bei įmonės, kurioms reikia skubiai išsiųsti dokumentus ar gaminius.

„Ziticity“ logistikos sričiai pritaikė dalijimosi ekonomikos principus. Kiekvienas miesto gyventojas gali pabūti „Ziteriu” – t.y. užsidirbti papildomų pajamų, pristatant prekes laisvu laiku ar pakeliui namo. Gavėjas telefone visada mato, kur yra „Ziteris” su jo siunta, o atsiėmęs prekes įvertina „Ziterio” paslaugumą.

Milžiniškas susidomėjimas

„Kaune startuojame su rekordiniu „Ziterių” skaičiumi – per pirmąją savaitę 300 kauniečių prisijungė prie platformos. Kaunas susidomėjimu pralenkė kitas dvi mūsų rinkas – Vilnių ir Taliną” – stebėjosi Laimonas Noreika, „Ziticity“ bendrąįkūrėjas ir direktorius.

Prekių pristatymo greitis vietininėms įmonėms, prekiaujančioms internetu, tampa pagrindiniu konkurenciniu pranašumu. Joms neįmanoma konkuruoti kaina su Kinijos milžinais ar „Amazon“, kurie sugeba bet ką parduoti pigiau. Tačiau vietiniai verslai, „Ziticity“ dėka, gali pasiūlyti greitesnį pristatymą ir taip nulemti pirkėjo norą rinktis juos.

Varžėsi dėl perspektyviausių vardo

Dar gegužės mėnesį, lietuvių logistikos startuolis „Ziticity“ pateko tarp 15 perspektyviausių Europoje ir pretendavoį pagrindinį prizą – net 75 tūkst. eurų. Iš daugiau nei 950 startuolių, kurie teikė paraiškas, atrinkta 15 finalininkų. Tarp jų ir komanda iš Lietuvos. „Ziticity“ – lietuvių sukurta miesto logistikos platforma, kuri įgalina verslo įmones pasiūlyti savo klientams itin greitą prekių pristatymą.

 

„Kaunas susidomėjimu pralenkė kitas dvi mūsų rinkas – Vilnių ir Taliną.” L. Noreika

 

Tolimesniuose startuolio planuose – plėtros tęstinumas. Per artimiausius kelis mėnesius „Ziticity“ ketina savo paslaugas pradėti teikti ir viename iš Vakarų Europos didmiesčių. Kaip savo verslą pristato jo įkūrėjas, tai tapo ilgai laukta paslauga kai kurioms įmonėms, o startuolis veikia visų pamėgtu uberizacijos būdu ir priklauso dalinimosi ekonomika pagrįstų startuolių kategorijai.

„Tai yra vadinamoji uberizacija. Ji labai patogi tuo, kad suveda paslaugų teikėjus ir jaunus žmones, turinčius laiko ir noro jį prasmingai išnaudoti. Tai labai patrauklu ir vieniems, ir kitiems. Mes gauname žmonių, kurie nori dirbti, o jie savo ruožtu laisvu metu užsidirba papildomų pinigų. Tikrai buvo įmonių, kurios jau tarsi laukė mūsų, mat jų veikla tiesiogiai priklauso nuo gebėjimo greitai pristatyti prekes. Puikus pavyzdys būtų gėlininkai, kurie labai ilgai turėjo patys spręsti pristatymo problemą. Jie tai darydavo samdydami taksistus. Tačiau, būkime atviri, taksistai toli gražu ne visada sutinka užsiimti tokiu darbu, jų kainos gali būti nepastovios, pagaliau ir bendravimo kultūra nebūtinai aukšta. Todėl mūsų siūloma alternatyva buvo pasitikta labai teigiamai“, – pasakoja startuolio “Zitycity” bendraįkūrėjis Vytautas Noreika.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.