...

Įkurti verslą įkvėpė vaiko pomėgiai ir gimtasis kraštas

Verslas

2019.07.22

Autorius: BZN Start

Temos: .

Įkurti verslą įkvėpė vaiko pomėgiai ir gimtasis kraštas

Olivija Krivickaitė ir Kristina Valikonienė Iš asmeninio albumo

Įvairiuose Lietuvos miestuose atsiranda vis daugiau žmonių, mylinčių savo gimtąjį kraštą, norinčių jame pasilikti ir sukurti kažką naujo bei įdomaus. Panevėžio ambasadore būtų galima laikyti Oliviją Krivickaitę, kuri jame ne tik baigė mokslus, bet ir pasiliko gyventi bei įkūrė nuosavą verslą, sutraukiantį minias vaikų ir paauglių – vaikų žaidimų ir batutų kambarį „Musės salto“. O idėją pakišo ne bet kas, o jos pačios vaiko pomėgiai.

Vieninteliai savo mieste

„Nesu iš tų verslo įkūrėjų, kurių įgyvendinta idėja kardinaliai skiriasi nuo galutinio rezultato. Man pavyko įgyvendinti tai, ką ir sugalvojau, todėl belieka stengtis ir nesustoti vietoje bei nuolat tobulėti, ką sėkmingai ir darau. Tiesa, pradžioje galvojau, kad pakaks vieno žaidimų ir batutų kambario vyresniems vaikams, tačiau pastebėjau poreikį, kad atsirastų ir mažiesiems pritaikytas kambarys su batutais ir čiuožykla. Visgi naujovių, įdomių pramogų norisi visiems, netgi vaikams, kurie tik ką pradėjo ropoti“, – dalijasi O. Krivickaitė, prieš dvejus metus kartu su partnere Kristina Valikoniene įkūrusi nuosavą verslą savo gimtajame krašte – Panevėžyje.

„Visas plėtros galimybes pakužda mūsų lankytojai.“ O. Krivickaitė

Ji pasakoja, kad kurti verslą sostinėje nebuvo net minčių. Visą gyvenimą Panevėžyje gyvenanti moteris sako, kad šis miestas jai ir jos verslui puikiai tinka.

Prieš kurdama verslą, O. Krivickaitė pripažįsta, ji buvo nuodugniai ištyrinėjusi Lietuvos rinką ir aptikusi, kad šalyje yra ne vienas batutų parkas, tačiau Panevėžyje tokio žaidimų kambario su batutais dar nebuvo, todėl norėjosi įkurti tokią vietą, kurioje vaikai galėtų linksmai praleisti laiką, padūkti, paminėti su draugais gražiausias gyvenimo šventes.

„Kai pradėjau verslą, mano vaikui buvo ketveri. Galima sakyti, kad jo pomėgiai man ir padiktavo būtent šią idėją. Džiaugiuosi, kad šiandien ji pasiteisino su kaupu“, – sako O. Krivickaitė.

Apie verslą svajojo nuo mažumės

Ji dalijasi, kad apie verslą galvojo nuolat – ir mokykloje, ir universitete, ir pradėjusi dirbti privačiame sektoriuje. Didžiuliu postūmiu pradėti imtis veiksmų, kai per vieną viešą renginį išgirdo apie UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) siūlomas plačias galimybes kuriantiems verslą žmonėms.

„Ne tik reikiamą dalį investicijų skolinomės iš banko, bet ir pasinaudojome „Invegos“ priemonėmis verslui – portfelinių garantijų paskolomis bei daliniu palūkanų kompensavimu. Tai mums pagelbėjo įsigyjant visą reikiamą įrangą 600 kv. m. žaidimų kambariui – nuo batutų iki čiuožyklų. Jeigu ne „Invega“, šiandien, ko gero, ir nebūčiau ten kur esu dabar“, – pasakoja moteris.

Rezultatus matuoja atsiliepimais

Žaidimų ir batutų kambarys skirtas 1–16 m. amžiaus vaikams ir paaugliams. Erdvėje iš viso išrikiuota 16 batutų, didžiulis kempinių baseinas, dviaukštės karstyklės, oro šautuvai, supynės, čiuožykla. Taip pat siūloma renginių – vaikų gimtadienių, darželio ar mokyklos baigimo šventės organizavimo paslauga.

„Musės salto“ iš viso dirba penki darbuotojai. Verslo įkūrėja sako, kad visi darbuotojai stengiasi užmegzti kuo glaudesnį ryšį su klientais.

„Vaikai pas mus visuomet ateina su suaugusiais – nuolat su jais bendraujame ir siekiame išsiaiškinti jų poreikius, sužinoti, ko trūksta, kas patinka, ką galime padaryti geriau. Tad visas plėtros galimybes pakužda mūsų lankytojai. Gerus rezultatus taip pat matuojame pagal savo klientų atsiliepimus“, – pasakoja moteris.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.