...

„Art Cafe“ – jauki erdvė meno mėgėjams Vilniaus centre

Verslas

2019.07.22

Autorius: Augustas Kalinauskas

Temos: .

„Art Cafe“ – jauki erdvė meno mėgėjams Vilniaus centre

Elena Novičenko. Iš asmeninio albumo

„Mintis užsiimti kūrybine veikla man ir anksčiau kildavo gana dažnai“, – pasakoja neseniai sostinėje duris atvėrusios unikalios meno kavinės „Art Cafe“ vadovė Elena Novičenko, mėgstanti įkvėpimo ir naujų idėjų semtis keliaudama. Pašnekovė prasitaria, kad, atvykusi į Vilnių antrą kartą, suprato, kad tai tinkamiausia vieta jos verslui. Tad nuo sprendimo iki kavinės atsidarymo praėjo labai nedaug laiko – vos keli mėnesiai.

Kodėl Vilnius?

Įkūrėjos teigimu, Vilnius yra labai jaukus ir žavus miestas, kuris tiesiog alsuoja gyvu kūrybiškumu. Daugybę amžių miestą gyvenimui bei poilsiui rinkdavosi dailininkai, rašytojai ir muzikantai, kad neprarastų savo kūrybingumo ir galėtų toliau pasauliui dovanoti unikalius kūrinius. Mąstant apie idėją atidaryti kavinę, kurioje skirtingi dailininkai bei skulptoriai eksponuotų savo darbus ir kurie būtų prieinami visiems, Vilnius pasirodė idealiai tam tinkama vieta, nes kūrybinė veikla čia vertinama itin palankiai. „O šiuo metu mūsų kavinė yra įsikūrusi pačioje Lietuvos sostinės širdyje!“ – džiaugiasi E. Novičenko.

Sunkumai

Verslininkė pasakoja, kad didelių sunkumų kurdama verslą kol kas nepatyrė, galbūt išskyrus patalpų paiešką, kuri šiek tiek užtruko. Dėl to ji pabrėžia, kad Vilnius yra itin tinkama vieta smulkiajam verslui plėtoti. Čia viskas yra prieinama ir gana paprasta, ypač jei tai lydi stiprus noras sukurti nuosavą verslą.

„Art Cafe“ išskirtinumas

Vilniuje yra daugybė kavinių, bet „Art Cafe“ įkūrėja norėjo meną padaryti labiau prieinamą kiekvienam. „Norėjome, kad žmonės susidurtų su kūryba savo kasdieniame gyvenime, tiesiog užėję atsigerti kavos. Tokiu būdu menas tampa gyvenimo dalimi“, – savo vizija dalinasi pašnekovė. Ir ši idėja pranoko lūkesčius – verslininkė nesitikėjo, kad sostinėje menu domisi tiek daug įvairiausių žmonių.

Lankytojų atsiliepimai

„Taip pat valgiaraštyje siūlome kuo įvairesnio sveiko maisto, kurį mūsų lankytojai itin vertina.“

E. Novičenko.

Palyginti su kitomis Vilniaus kavinėmis, „Art Cafe“ yra labai rami vieta, todėl ją taip mėgsta daugybė lankytojų. Žmonės čia ateina atsipalaiduoti ar tiesiog pasižiūrėti ekspozicijos, taip pat susikaupti darbui prie nešiojamojo kompiuterio ar telefono. Čia niekas neblaško lankytojų dėmesio ir leidžia jiems mėgautis meno kūriniais, gardžiuojantis aukštos kokybės kava ir desertais. Užsieniečiai ypač patenkinti šia idėja, nes jų gimtinėje tokios kavinės taip pat yra retenybė, o tai tik įrodo „Art Cafe“ unikalumą. „Taip pat valgiaraštyje siūlome kuo įvairesnio sveiko maisto, kurį mūsų lankytojai itin vertina“, – pasakoja pašnekovė.

Kūrybinė veikla

Dalyvavimas daugelyje socialinių tinklų ir kavinės įkūrimas pačiame Vilniaus centre padeda menininkams ir žmonėms, ieškantiems edukacinės ar kitos kūrybinės veiklos, daug lengviau rasti šią vietą. „Daugiausia dalyvaujame socialiniuose projektuose. Po šešių mėnesių darbo sulaukėme dviejų pasiūlymų atidaryti dar vieną panašią vietą ir atidarėme ją biurų pastate Goštauto gatvėje, netoli Baltojo tilto. Taip pat šiuo metu planuojame atidaryti dar vieną meno kavinę užsienyje“, – apie veiklas ir verslo plėtrą pasakoja E. Novičenko.

„Art Cafe“ vykstančių veiklų spektrą šiuo metu sudaro kūrybinės dirbtuvės vaikams (tapyba, sausainių gamyba ir kt.) ir suaugusiesiems. Taip pat vyksta „Art“ priešpiečiai, įvairiausių sveikų desertų meistriškumo pamokos. „Art Cafe“ rengiami ne tik kavos pristatymai, bet netgi buvo vedamos gimnastikos pamokos – čigongas. Kavinės savininkė pamini sulaukianti nemažai susidomėjimo dėl patalpų nuomos įvairiausiems renginiams bei seminarams, o ypač dažnai kreipiasi menininkai, norintys eksponuoti savo paveikslus ar kitus meno kūrinius.

Linkėjimas

„Labiausiai linkime daug ir kūrybingai dirbti – tai yra mūsų raktas į sėkmę“, – pokalbio pabaigoje atskleidžia E. Novičenko.

„Art Cafe“

529-1563785775-636431.jpg 529-1563785775-518961.jpg 529-1563785775-771359.jpg 529-1563785776-205049.jpg 529-1563785776-607139.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.