...

Paskutinė galimybė startuoliams laimėti 50 000 eurų

Verslas

2019.03.11

Autorius: BZN start

Temos: , .

Paskutinė galimybė startuoliams laimėti 50 000 eurų

Paskutinė galimybė startuoliams laimėti 50 000 eurų Pexels nuotr.

Iki kovo 11-osios Lietuvos startuoliai vis dar gali registruotis ir dalyvauti didžiausiame Centrinės ir Rytų Europos tvariosios energetikos konkurse „PowerUp!“. Tai paskutinis šansas šiais metais pasinaudoti galimybe laimėti 50 tūkst. eurų pagrindinį prizą kartu su finansinėmis investicijomis į pradedamą verslą, kurios gali siekti iki 150 tūkst. eurų. Visi konkurso dalyviai turės unikalią progą pristatyti savo idėjas tarptautiniam partnerių tinklui ir plėsti verslus pasauliniu mastu. Praėjusiais metais tuo pasinaudojo ir lietuvių startuolis „WellParko“, konkurse laimėjęs 2-ąją vietą ir gavęs 10 tūkst. eurų prizą.

Didžiausias dėmesys – švaraus oro sprendimams

Šiais metais „InnoEnergy“ daug dėmesio skiria energetikos, judrumo, šildymo, švariųjų ir pažangiųjų technologijų bei švaraus oro startuoliams. Ypatingo dėmesio sulauks pastarosios srities verslo idėjos, nes tai, pasak „InnoEnergy“ atstovų, viena svarbiausių kasdienių šios organizacijos veiklų. Todėl startuolis, sukūręs reikšmingiausią sprendimą, padedantį mažinti oro užterštumą ir smogą, gaus išskirtinį „Clean Air Challenge“ apdovanojimą.

Kaip teigia konkurso organizatoriai, finansiniai apdovanojimai – tik viena „PowerUp!“ konkurso pusė. Kita – galimybė prisijungti prie prestižinės „InnoEnergy“ verslo akceleravimo programos „Highway® by InnoEnergy“, suteikiančios prieigą prie tarptautinio partnerių tinklo, įvairių sričių ekspertų rato ir progos gauti savo startuoliui investicijų iki 150 tūkst. eurų.

„Prisijungusieji prie šios programos gauna profesionalią verslo plėtros pagalbą įvairiausiais klausimais – nuo teisinės, intelektinės apsaugos, aukščiausio lygio dizaino kūrimo iki „Agile“ metodikos. Mes dirbame su mokslo institutais ir universitetais, bendradarbiaujame su įvairių sričių ir disciplinų inžinieriais, technologijų ekspertais. Taip pat padedame jauniems verslams surasti pirmuosius klientus bei iš visų jėgų stengiamės parodyti tokią kryptį, kuria judant būtų sukurtas sėkmingas verslas“, – sako Jakubas Mileris, „InnoEnergy Central Europe“ generalinis direktorius.

Lietuvių startuoliai turi daug potencialo

2018-ųjų „PowerUp!“ konkurso nugalėtoju tapo estų startuolis „Zubax Robotics“, pristatęs idėją, kaip reikšmingai sumažinti energijos suvartojimą būsimuose judrumo sprendimuose.

„Praėjusiais metais lietuviai laimėjo antrąją vietą – tai buvo pirmas toks lietuvių laimėjimas šiame konkurse. „WellParko“ pasiūlė dirbtinio intelekto algoritmo sprendimą, leidžiantį gauti automobilių stovėjimo aikštelių informaciją realiuoju laiku ir taip sumažinti transporto spūsčių skaičių bei anglies dioksido į orą išmetimą. Esu įsitikinęs, jog mūsų šalyje kuriami startuoliai turi didžiulį potencialą ir šiais metais gali pasirodyti taip pat gerai ar netgi dar geriau“, – mano Dr. Kęstutis Morkūnas, „InnoEnergy“ atstovybės Lietuvoje vadovas.

Pasak Lietuvoje konkursą rengiančio „Vilnius Tech Park“ – oficialaus „InnoEnergy atstovo Lietuvoje, renkant „PowerUp!“ nugalėtoją mūsų šalyje, bus atkreipiamas dėmesys į technologiškai įdomius, inovatyvius tvariosios energetikos, judrumo, švaraus oro, šildymo sprendimus.

Pirmąjį konkurso etapą, t. y. aplikacijų teikimą, praėję startuoliai bus pakviesti dalyvauti intensyviuose kursuose (angl. bootcamp), kuriuos ves žinomi Europos verslo mentoriai. Užsiėmimuose dalyviai pasiruoš konkurso finaliniams etapams, kai bus pristatomos idėjos ekspertams. Konkurso nugalėtojas bus išrinktas gegužės 21 dieną Krokuvoje per vieną svarbiausių ekonomikos konferencijų Centrinėje ir Rytų Europoje „Impact’19“.

Tam, kad startuolis galėtų dalyvauti „PowerUp!“ konkurse, jis privalo ne tik užpildyti paraišką iki kovo 11-osios, bet ir turėti komandą, startuolio idėjos intelektinę nuosavybę ir produktus arba paslaugas, iki kurių paleidimo į rinką yra likę ne daugiau nei dveji metai. Daugiau informacijos apie galimybę dalyvauti „PowerUp!“ konkurse rasite šiuo adresu www.powerup.innoenergy.com.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.