...

Logistikos startuoliai kviečiami laimėti 10 tūkst. eurų

Verslas

2019.03.13

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Logistikos startuoliai kviečiami laimėti 10 tūkst. eurų

Jurgis Adomavičius. Asmeninio albumo nuotr.

Gerai verslo pasaulyje žinomas verslininkas, logistikos įmonės „Bunasta“ įkūrėjas bei verslo angelų fondo „LitBAN“ narys Jurgis Adomavičius nutarė, kad atėjo metas investuoti į startuolių ekosistemą, ir siūlo galimybę logistikos idėją turinčioms komandoms dalyvauti konkurse bei varžytis dėl galimybės laimėti 10 tūkst. eurų investiciją.

Tik logistikos idėjos

Konkurso iniciatorius turi daugiau nei 15 metų patirtį logistikos srityje, o jo plėtojama įmonė jau šešerius metus padeda klientų kroviniams sėkmingai kirsti sienas ir pas užsakovus atkeliauti laiku. Taigi natūralu, kad investiciniam laukui J. Adomavičius taip pat pasirinko logistikos sektoriaus startuolius.

„Verslo vizija pripažįstama tinkama ir suteikiančia teisę dalyvauti konkurse, jeigu ji yra tiesiogiai susijusi su logistikos sektoriumi. Tai reiškia, kad idėjos tikslas – sukurti naują arba reikšmingai patobulinti esamą prekių transportavimo, pristatymo ar sandėliavimo sistemą“, – atskleidžia verslininkas.

Be to, visiems dalyviams jis rekomenduoja atlikti namų darbus ir nesusitelkti vien į galimybę laimėti finansinę investiciją, mat gauti patarimai kartais gali būti pats vertingiausias startuojančio verslo turtas.

„Verslą pradedantys startuoliai dažnai būna susitelkę tik į idėją bei pinigus, tačiau patirtis yra nepaprastai svarbi sėkmės dalis. Vienas teisingas patarimas gali sutaupyti begalę brangaus laiko, o žinios, kaip vyksta vidiniai rinkos procesai – išgelbėti nuo bankroto. Todėl noriu matyti, kad paraiškas teikiantys dalyviai ateina nusiteikę rimtai. Būkite padarę namų darbus – išsityrę rinką, tiekėjus, konkurentus, alternatyvas ir kita. Žinokite, kokią problemą sprendžiate. Tai turi būti ne svajonė, o tikslas”,- pataria verslininkas.

Anot jo, pats būdamas verslininku, jis puikiai supranta, kaip sunku yra startuoti su savo idėja, todėl ir kilo noras padėti būsimiesiems verslininkams.

„Savo įmonę „Bunasta“ įkūriau neturėdamas praktiškai nieko, tik idėją, kaip galiu palengvinti muitinės procedūras vilkikų vairuotojams. Labai gerai pamenu, kiek daug tada reiškė labiau patyrusių parama ir patirtis, todėl dabar, kai mano įmonė išplėsta jau į šešias šalis, supratau, kad atėjo laikas atiduoti gražą ir investuoti į naujas logistikos startuolių idėjas. Logistikos sektoriuje yra dar labai daug galimybių verslui, todėl noriu padėti iniciatyviam žmogui, norinčiam kurti savo ateitį Lietuvoje,“ – teigia Jurgis Adomavičius.

Laimėta investicija bus skirta išplėtoti turimai vizijai bei panaudojus skirtas lėšas prisidėti prie privataus arba viešojo sektoriaus interesų tenkinimo.

Trys etapai

Paskelbtas konkursas bus vykdomas trimis etapais. Šiuo metu vyksta dalyvių registracija, kuri truks iki kovo 23 dienos.

„Dalyvis, nusprendęs išbandyti jėgas konkurse, turi užpildyti registracijos formą. Tai padarius, jis bus nukreiptas į platformą „LitBAN Startup Includer“, kurioje turės susikurti naują paskyrą arba prisijungti prie jau turimos ir pateikti konkurso paraišką“, – pasakoja J. Adomavičius.

Antrajame etape konkurso iniciatorius drauge su „LitBAN“ nariais analizuos pateiktas paraiškas ir išsirinks tas, kurios atrodys įdomiausios ar inovatyviausios.

„Išrinksime kelias įdomiausias ir labiausiai mano atstovaujamos verslo šalies poreikius atitinkančias idėjas, o jų autorius pakviesime tas idėjas pristatyti tiesioginio susitikimo metu“, – teigia konkurso iniciatorius.

Tiesioginis susitikimas vyks startuoliams jau gerai pažįstamu, įprastu formatu – bus organizuojamas „LitBAN Pitch“. Jo metu komisija iš visų pristatytų idėjų išrinks laimėtoją, kurio idėjai vystyti ar įgyvendinti bus skiriama investicija, prasidėsianti nuo 10 tūkst. eurų, taip pat išsami paties J. Adomavičiaus mentorystė bei pagalba idėjos vystymo metu.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.