...

Koks įgūdis svarbus, norint būti sėkmingu?

Verslas

2019.03.21

Autorius: Dovilė Joneliūnienė

Temos: , .

Koks įgūdis svarbus, norint būti sėkmingu?

Ilja Laurs. laurs.com nuotr.

Disciplina ir griežtu laiko planavimu kasdien besivadovaujantis verslininkas, investuotojas Ilja Laursas sako, kad be jokios abejonės tai vieni svarbiausių įrankių, kuriuos pasitelkia žmonės, norintys pasiekti tikslą. Tačiau tai dar ne viskas. Štai kokį įgūdį kasdien pataria lavinti I. Laursas, jei norime pritraukti sėkmę ir būti įvertinti.

Technologijos užgožė vieną efektyviausių sėkmės įrankių?

Vis labiau tobulėjant technologijoms mūsų bendravimas persikelia į išmaniuosius ekranus. Pažangūs sprendimai – puiku siekiant greitai komunikuoti ir spręsti įvairias situacijas, tačiau ar jie gali tapti alternatyva realiam bendravimui, kuris būtinas norint įkurti sėkmingą verslą, arba kopiant karjeros laiptais?

Pasak I. Laurso, įvairiose konferencijose dalyvaujančio kaip pranešėjui, nesvarbu, kokios srities specialistai bebūtume, šiandien itin svarbu gebėti perduoti informaciją greitai, efektyviai ir įtaigiai „Viešojo kalbėjimo įgūdžiai yra būtini ne tik politikams, lyderiams, įmonių vadovams. Jie būtini visiems“, – pabrėžė I. Laursas.

Pripažinimo sulauksite tik komunikuodami

 

„Viešojo kalbėjimo įgūdį galime išlavinti tik derindami teoriją ir praktiką, aktyviai dalyvaudami renginiuose, skaitydami pranešimus.“

I. Laursas.

 

Pašnekovo nuomone, viešasis kalbėjimas yra vienas svarbiausių įgūdžių norint būti sėkmingu dėl kelių priežasčių. Visų pirma, komunikacijos priemonės tobulėja ir poreikis bendrauti mažėja, tačiau žmonės yra emocinės, iracionalios būtybės, kurioms bendravimas yra būtinas. Kitas svarbus aspektas – sėkmė galima tik bendruomenėje. Žmonių pripažinimą įmanoma gauti tik komunikuojant. „Nuo žinių perdavimo penkių žmonių komandai iki masinės konferencijos, kurioje kalbame dviems tūkstančiams žmonių – tai viešasis kalbėjimas. Jei negebėsime tinkamai perduoti informacijos, žinių – greičiausiai nebūsime pripažinti kaip profesionalai“, – sakė I. Laursas.

Ar tikrai galime išlavinti viešojo kalbėjimo įgūdį, net jei esame neiškalbingi? „Šimtu procentų – taip! Kovo 26 d. Alma Master mokymų metu pasidalinsiu praktine patirtimi, kaip užmegzti ryšį su auditorija ir išlaikyti jos dėmesį, išmokti kalbėti miniai žmonių, nugalėti baimę. Itin svarbu tai, kad viešojo kalbėjimo įgūdį galime išlavinti tik derindami teoriją ir praktiką, aktyviai dalyvaudami renginiuose, skaitydami pranešimus. Tuomet rezultatų pasieksime greitai“, – patarė I. Laursas.

Kaip pavyzdį, I. Laursas išskiria Ameriką. Ši šalies žmonės pasižymi aktyvia komunikacija, drąsa reikšti nuomonę ir net verslo idėjas. Pašnekovo teigimu, amerikiečiai nebijo, kad kažkas pavogs ar nukopijuos idėją, pasinaudos išgirsta informacija. Amerikoje įvairių profesijų žmonės bendrauja tarpusavyje ir už riziką jiems svarbiau sinergija, bendradarbiavimas. Kad ir kur jie bebūtų, lavina viešąjį kalbėjimą, komunikacijos įgūdžius ir taip nuolat tobulėja. O nuolatinis tobulėjimas ir yra kelias į sėkmę bei užsibrėžtą tikslą.

Ekspertai

Ilja Laurs

Ilja Laurs

Įkūrėjas, valdybos pirmininkas / „Nextury Ventures”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.