...

Įvardytos kylančios lietuviškų startuolių žvaigždės

Verslas

2019.04.25

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Įvardytos kylančios lietuviškų startuolių žvaigždės

Įvardintos kylančios lietuviškų startuolių žvaigždės Pexels nuotr.

Portalas „EU-Startups.com“ pristatė lietuviškų startuolių apžvalgą, kurioje išskyrė dešimt ryškiausių ir sparčiausiai augančių lietuviškų startuolių, kuriems šie metai numatomi itin sėkmingi.

Sketchar

Tai programėlė, skirta mokytis piešti. Startuolis paremtas papildytąja realybe ir dirbtiniu intelektu. Per kamerą veikianti programėlė įgalina virtualius vaizdus ant realaus popieriaus lapo ir padeda nuosekliai piešti norimus vaizdus. Jeigu naudojamasi kompiuterio darbalaukio versija, tuomet startuolis siūlo pasitelkti „Microsoft HoloLens“ modelį ir įgalina vartotoją naudotis virtualiosios realybės akiniais norimam vaizdui matyti. „Sketchar“ Lietuvoje įsikūrė su startuolio viza prieš trejus metus. Šiuo metu Vilniuje veikiantis startuolis jau yra pritraukęs 500 tūkst. eurų investicijų.

„ZityCity“

Lietuvoje gerai žinomas logistikos startuolis, įkurtas prieš dvejus metus ir jau pritraukęs 50 tūkst. eurų investiciją bei tapęs Taline vykusio hakatono „Base Camp“ laimėtoju, nurungęs net 100 dalyvavusių konkurentų.

„Programėlė „ZitiCity“ leidžia išsikviesti „ziterius“ – žmones, laisvu laiku dirbančius kurjeriais. Jie sistemai patvirtina galintys įvykdyti užsakymą ir prekę galutiniam vartotojui pristato per maksimaliai trumpą laiką. Tai yra vadinamoji „uberizacija“. Ji labai patogi tuo, kad suveda paslaugų teikėjus ir jaunus žmones, turinčius laiko bei noro jį prasmingai išnaudoti. Tai labai patrauklu ir vieniems, ir kitiems. Mes gauname žmonių, kurie nori dirbti, o jie savo ruožtu laisvu metu užsidirba papildomų pinigų“, – pasakoja startuolio bendraautoris Vytautas Noreika.

„Dancerbus“

Tai startuolis, kuris stengiasi pertvarkyti viešąjį transportą. „Dancer“ yra naujos kartos itin lengvas elektrinis miesto autobusas. Tai inovatyvus požiūris į automobilių pramonę, kurioje siekiama įdiegti originalią autobusų projektavimo koncepciją, naujas technologines medžiagas ir vėjo energijos naudojimą viešojo transporto srityje. Anot kūrėjų, tai autobusas, kuriame technologijos, menas ir visuomenė susitinka ir sujungia, kad sukurtų šviesius, energingus ir sveikus miestus. Startuolis savo veiklą pradėjo Klaipėdoje.

„BikeCount“

Šis startuolis savo veiklą pradėjo tik praėjusiais metais ir jau spėjo sudominti savo inovatyvumu. „BikeCount“ sukūrė dviračių kameras, daviklius su ekranais, įmontuojamus į paprastus apšvietimo stulpus. Šie davikliai fiksuoja pravažiuojančius dviračius ir ekrane parodo jų skaičių. Tai leidžia miestams analizuoti dviračių judėjimo srautus, jų populiarumo augimą, taip pat padeda lengviau planuoti infrastruktūrą, palengvinsiančią dalią dviračių vairuotojams.

„Clusco“

Tai dar vienas dalijimosi ekonomikos pavyzdys. Startuolis sukūrė platformą, kurioje vartotojai gali dalytis statyboms skirta įranga ir išsinuomoti ją. „Clusco“ sukurtas taip, kad galimybė išsinuomoti statybinę techniką ir ją valdyti būtų po ranka. Galima atsisiųsti „Clusco“ versiją „IOS“ ar „Android“ išmaniajam telefonui arba tiesiog naršyti interneto aplinkoje. Programa apskaičiuos preliminarią užsakymo vertę, suformuos atliktų darbų aktą, patvirtins užsakymo susitarimą ir taisykles. Kaune įkurtas startuolis per dvejus metus sugebėjo pritraukti 96 tūkst. eurų investicijų.

„Simb“

Praėjusiais metais Lietuvoje įkurtas startuolis, sukūręs bankinę programėlę šeimos finansams valdyti. Ji parodo visos šeimos pinigų balansus vienoje vietoje, kiekvienam nariui gali būti įvedamas biudžeto apribojimas, analizuojami išlaidų rodikliai. Šioje programėlėje galima siųsti ir prašyti pinigų, o tėvai gali užtikrinti, kad vaikai tinkamai elgtųsi su turimais pinigais.

„Dogo“

Paprastai tariant, tai šunų dresavimui palengvinti skirta programėlė. Vartotojas gauna individualizuotus patarimus, grįžtamąjį ryšį bei rekomendacijas. Programėlėje pateikiama per 60 šunų dresavimo gudrybių. Taip pat galima atlikti vaizdo egzaminą, kurį vertina patyrę dresūros specialistai. Programėlė „Google Play“ platformoje sulaukė daugiau nei 26 tūkst. įvertinimų ir jų balas siekia net 4,9 iš 5.

„Interactio“

Tai startuolis, pasiūlęs unikalų sprendimą tarptautinių konferencijų, didžiųjų renginių organizatoriams. Vilniuje įsikūręs startuolis realiuoju laiku transliuoja vertimus į skirtingas kalbas. Tam nereikia brangių įrangų. Vienintelis poreikis – ausinės, internetas ir nešiojamasis kompiuteris. Per penkerius veiklos metus startuolis pritraukė net 580 tūkst. eurų investicijų.

„MyMusic.Travel“

Prieš dvejus metus Vilniuje įkurtas startuolis sujungia muzikos gerbėjus su jų mėgstamais atlikėjais, leidžia įsigyti bilietus. Platformoje yra daugiau nei 1 tūkst. renginių. Svetainėje vartotojai gali sklandžiai rasti savo mėgstamą atlikėją, pasirinkti koncertą, užsisakyti skrydžius bei viešbučius kelionei ir mėgautis muzika. Idėja vis dar yra bandomosios versijos etape, tačiau laukiama, kol „MyMusic.Travel“ 2019 m. išplės savo platformą su daugiau menininkų.

„PomoDone“

Startuolis padeda valdyti savo darbo laiką, pasitelkdamas dar XX a. 9-ajame dešimtmetyje pristatytą techniką. Remiantis ja, vartotojo laikas suskaidomas į 25 minučių intervalus, tarp jų įterpiant trumpas pertraukėles. Tai didina motyvaciją ir produktyvumą.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.