...

Įkurti startuolį padėjo gauta startuolio viza

Verslas

2019.05.22

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Įkurti startuolį padėjo gauta startuolio viza

P. Vedernikov Iš asmeninio albumo

Jau kurį laiką Lietuvoje veikianti startuolio viza pritraukia vis daugiau perspektyvių ir inovatyvių verslų atstovų. Vienas jų – Pavelas Vedernikovas, įkūręs startuolį „ArtApp“.

Pagalba kolekcininkams

Anot P. Vedernikovo, ateityje viskas bus paremta programėlių (angl. apps) kūrimu. Dėl šios priežasties, taikydamas į ateities perspektyvas, pašnekovas nutarė sukurti programėlę „ArtApp“, padedančią atpažinti senovinių radinių vertę vos iš vienos nuotraukos.

„Dirbtiniu intelektu paremta įranga leido kolekcininkams sužinoti radinio vertę, įkėlus vos vieną nuotrauką. Vėliau startuolis buvo pasuktas kiek kita linkme ir šiuo metu veikia kaip priemonė, leidžianti automatizuoti tarptautinius pardavimus ir logistiką“, – atskleidžia pašnekovas.

Kaip pasakoja įkūrėjas, didžiausia problema kolekcionavimo srityje kildavo tuomet, kai reikėdavo nustatyti, ar gautas radinys yra vertingas, ar niekingas šlamštas. Tai atimdavo nemažai laiko, mat reikėdavo naršyti kataloguose, laukti ekspertų nuomonių. P. Vedernikovo teigimu, šiuolaikiniame ir skubiame pasaulyje tai nebėra tinkamas sprendimas.

ArtApp“ yra nemokama programėlė, kuri automatiškai identifikuoja monetas, banknotus, medalius, spaudą, knygas, komiksus, spaudus ir panašius kolekcininkų pamėgtus daiktus, be daug laiko atimančio naršymo kataloguose. Taip pat jūs galite pateikti savo turimas vertybes rinkoje ir parduoti jas visame pasaulyje“, – atskleidžia pašnekovas.

Palaikė draugai

Kai Lietuvoje buvo pradėtos teikti startuolių vizos, P. Vedernikovas jau gyveno Vilniuje. Sulaukęs draugų paskatinimo ir palaikymo, jis nusprendė imtis veiklos, apie kurią ilgai svarstė.

„Turėdamas šiek tiek patirties ir žinių rinkdamas, nusprendžiau, kad tai puiki galimybė pabandyti paleisti savo startuolį. Gavau įkvėpimo iš savo patyrusių Lietuvos draugų, kurie palaikė mano idėją“, – prisimena pašnekovas.

Tarp kitų veiksnių, kurie motyvavo pradėti, P. Vedernikovas pabrėžia ir didėjančius mažos bei vidutinės kainos kolekcionuojamų prekių pardavimus internetu ir nuolatinę profesionalių prekybininkų paklausą. Kurdamas savo verslą sumaniai, pašnekovas suprato, kad vienas lauke ne karys, tad pasitelkė visą komandą. Jis įdarbino kūrėjų, testuotojų komandą, o pats ėmėsi prižiūrėti procesus.

„Aš taip pat daug laiko praleidžiu bandydamas išsiaiškinti tikslinės auditorijos poreikius ir interesus. Labai svarbu pažinti savo vartotoją, nes prekybininkai yra labai specifinė niša“, – sako „ArtApp“ įkūrėjas.

Džiaugiasi galimybėmis

P. Vedernikovas neslepia, kad Lietuvoje kurti startuolius yra patogu ir naudinga. Pašnekovas išskirtinai pabrėžia švelnias mūsų šalies Vyriausybės taisykles, verslo skaidrumą ir konkrečias direktyvas. Be to, atvykus į Vilnių iš Maskvos, kaip pats sako, mažesnis ir kompaktiškesnis miestas yra tarsi šviežio oro gūsis: čia viskas už prieinamą kainą, senamiestis labai gražus, o dvikalbių žmonių skaičius didelis ir tai palengvina startavimo galimybes. Taip pat pašnekovas pasidžiaugia ir startuolių ekosistemos išsivystymu.

„Lietuvos startuolių bendruomenė iš tiesų yra stipri. Kiekvienas padeda kiekvienam, tad visi kartu gali mėgautis gaunama nauda. Čia galima nesunkiai ugdyti įgūdžius, nes daug mažesnių ir didelių renginių yra nemokami ir atviri verslininkams. Tad viskas, ko reikia, patiems būti atviriems“, – linki P. Vedernikovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.