...

Startuolio vizos patrauklumas nenustoja augti

Verslas

2019.07.17

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: .

Startuolio vizos patrauklumas nenustoja augti

Startuolio vizos patrauklumas nenustoja augti Iš asmeninio albumo

Startuoliai iš Europos Sąjungai nepriklausančių valstybių aktyviai domisi Lietuvos siūlomomis „Startup Visa“ galimybėmis.

„Startup Visa“ – tai VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos padalinio „Startup Lithuania“ koordinuojama programa, kurios pagrindinis tikslas – pritraukti užsienio talentus ir investicijas į Lietuvą, kartu sumažinant perkeliamų inovatyvių verslų ir asmenų migracijos klausimus. Asmenys, perkėlę savo verslus į Lietuvą, gali naudotis visa šalyje esančia infrastruktūra, kurti inovatyvius ir pridėtinę vertę šalies ekonomikai atnešančius produktus.

Dvigubai daugiau nei pernai

„Startup Lithuania“ pateiktais statistiniais duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį „Startup Visa“ sertifikatai buvo suteikti 74 asmenims ir tai yra daugiau nei dvigubai suteiktų vizų startuoliams, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Net 111 inovatyvių kompanijų iš Azerbaidžano, Baltarusijos, Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos bei Turkijos išreiškė susidomėjimą startuolio viza Lietuvoje. Daugiausia paraiškų dalyvauti programoje sulaukta iš startuolių, veikiančių „SaaS“, finansinių technologijų, sveikatos apsaugos, žaliosios energetikos ir e. prekybos srityse. Įvertinus visus startuolius paaiškėjo, kad iki šiol dvi dominuojančios sritys yra „blockchain“ ir dirbtinis intelektas.

Komisijai įvertinus pretendentus, tolesniam etapui buvo tinkami 34 startuoliai, kurie atitiko programos reikalavimus.

Penki žingsniai

Startuolis, norintis perkelti savo veiklą į mūsų šalį, privalo įveikti penkių žingsnių programą. Pirmiausia užsienio startuolis turi pateikti paraišką ir įrodyti, kad plėtoja inovatyvų verslą ar bent jau turi jo idėją. Tada „Startup Visa“ koordinatoriai organizuoja virtualų interviu, kad galėtų įvertinti startuolio ateities potencialą.

Startuolis, sėkmingai įveikęs pirmuosius du žingsnius, toliau yra vertinamas ekspertų komisijos ir, jei būna įvertintas tinkamai, užsitikrina „Startup Lithuania“ suteikiamą specialų sertifikatą. Tai užtikrina galimybę naudotis palengvintomis migracijos ir laikino rezidavimo Lietuvoje pranašumais, vėliau registruojant kompaniją Lietuvoje.

Nuo programos įkūrimo pradžios 2017 m. Lietuvoje jau įregistruoti 28 startuoliai, o devyni įsteigė kompanijas šiais metais.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.