...

Interneto televizija – nauja erdvė startuoliams

Verslas

2015.12.07

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: , .

Interneto televizija – nauja erdvė startuoliams

LNK vystymo direktorius - Liutauras Elkimavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

Lengvai prieinama operatyvi informacija, mobilumas ir galimybė atsirinkti aktualiausią informaciją iš nuolat kintančio informacinio srauto šiuolaikiniam žmogui yra nepaprastai svarbu. Greitas gyvenimo tempas neišvengiamai atneša pokyčių į televiziją, kuri pamažu ima keltis į interneto erdvę. Apie šių dienų televizijos prisitaikymą prie moderniųjų technologijų amžiaus ir interneto televizijos pranašumus kalbamės su LNK vystymo direktoriumi Liutauru Elkimavičiumi.

Dėmesys šiuolaikiniam mobiliam žmogui

„Interneto televizija skirta reikliam šiuolaikiniam žmogui, kuris nuolat juda“, – sako pašnekovas. Akivaizdu, kad atsijungusiesiems nuo laido televizorius jau nebe toks svarbus, nes užvis svarbiau atsirinkti reikiamą informaciją ir netgi tapti jos kūrimo dalimi. LNK vystymo direktorius pabrėžia, kad LNK GO yra naujoviškas televizijos kanalas, kuriame programų tinklelį kuria pats žiūrovas. Skubančiam žiūrovui interneto televizija siūlo ne tik retransliacijas, kurias galima peržiūrėti patogiu metu, čia taip pat galima rasti specialiai interneto televizijai kurtų laidų. „Žiūrovas tiesiog renkasi, ką žiūrėti, kada ir kiek. Jam nebereikia laukti sekmadienio, kol rodys jo mėgstamą serialą arba vakaro, kai bus žinios, kurių jis laukia. Jis viską gauna čia ir dabar. Todėl jis yra individualaus programų tinklelio sau kūrėjas“, – pasakoja L. Elkimavičius.

„Mes laukiame žmonių, turinčių naujų audiovizualinių idėjų, ir tų, kuriems reikia neįprastų bei kūrybiškų reklamos ir viešinimo formų“

L. Elkimavičius.

Pokyčiai interneto televizijoje

Pašnekovas šmaikštauja, kad, kalbant apie pokyčius interneto televizijoje, reikėtų verčiau klausti: „Kas kitais metais pas jus nesikeis?“ LNK vystymo direktorius įsitikinęs, kad internetas – tai aplinka, kuri nuolat kinta. Kasdien atsinaujinantys technologiniai ir kūrybiniai sprendimai, kuriuos stebime aplink, interneto televiziją verčia atitinkamai reaguoti: keisti formatą, kūrybinius sprendimus, žvaigždes, autorius, idėjas, pateikimo bei paieškos formas ir pan. Pašnekovas įsitikinęs, kad technologiškai aktyvūs bei išprusę startuolių kūrėjai ir technologijų entuziastai interneto televizijoje gali būti prilyginami rytojaus darbuotojams, žiūrovams ir klientams.

Aktualu startuolių kūrėjams

Interneto televizija yra atvira platforma, suteikianti galimybių eksperimentuoti ir išbandyti naujoves. „Mes laukiame žmonių, turinčių naujų audiovizualinių idėjų, ir tų, kuriems reikia neįprastų bei kūrybiškų reklamos ir viešinimo formų,“ – atskleidžia LNK vystymo direktorius L. Elkimavičius.

Nors interneto televizija LNK GO kol kas neturi bendrų projektų su startuoliais, vystymo direktoriaus teigimu, interneto televizija galėtų tapti puikia erdve startuoliams, galintiems pasiūlyti įdomių audiovizualinės kūrybos sprendimų, naujų vaizdo pateikimo klientui būdų, šiuolaikiniam žiūrovui aktualios informacijos apie monetizaciją ir mikromokėjimus, netikėtų ir kūrybiškų reklamos pateikimo būdų, skirtingų žiniasklaidos priemonių sąsajos ir turinio interaktyvumo būdų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.